ART HELSINKI-MESSUT

OSASTO 3 E 31                   

 

 

Suomalaiseen nykytaiteeseen keskittynyt galleria G12, Kuopio ja Helsinki, esittelee valoisissa tiloissa tasokkaita, kolmen viikon välein vaihtuvia taidenäyttelyitä.
Kuopion keskustassa ja Helsingin Töölössä sijaitsevalla gallerialla on monipuolinen myyntikokoelma ja taidelainaamo, joka koostuu sekä tunnettujen että nuorten lahjakkaiden taiteilijoiden teoksista.
G12:n taiteilijat Art Helsinki messuilla: Antti Immonen, Sirpa Miettinen ja Ulla Remes.

 

Antti Immonen


Antti Immonen (s.1973) on useita materiaaleja käyttävä kuopiolainen kuvanveistäjä, jonka teoksia on jo monissa julkisissa kokoelmissa. Hänelle on ominaista rakenteleva työskentelytapa. Hän tekee veistoksia, joiden lähtökohtina ovat luonto-, tiede- ja tieteisvisiot. Hänen teoksensa eivät perustu luonnonhavaintoihin, vaan naturalistiseen ajatteluun, jossa kaikki maailmassa käsitetään luonnoksi.

Art Helsinki messuille Immoselta valmistui teos Emoalus / Mother ship. Tässä veistoksessa on kyse leikittelystä purkamisella ja kokoamisella. Vanhan hajoamisesta ja uuden syntymisestä vanhan siemenistä. Palikkaleikki, joka on kenties dramaattinen, mutta leikkiä yhtä kaikki. Jotain joka on läheltä katsottuna onnetonta ja katastrofaalista, mutta kauempaa havaittuna osa asioiden normaalia menoa. Uppoava laiva on vahva kuva. On järkyttävä tilanne kun luonnonvoimat murskaavat ihmisen tekeleen. Toivoa silti on, niin kauan kuin on elämää. Emoaluksesta voi aina irtaantua ja jatkaa matkaa sen upottua.
 

         

TEOSLISTA

 

 

Sirpa Miettinen

 
Sirpa Miettinen on (s.1962) maaninkalais-helsinkiläinen kuvataiteilija. Hänellä on useita palkittuja ympäristö ja yhteisötaideteoksia. Viimeisin 2010 Kuopion Saaristokaupungissa sijaitseva Meri lahjoitti sen meille - ympäristötaideteos.

Ympäristö- ja yhteisötaiteessa keskeisiksi sisällöiksi ovat nousseet vuorovaikutteisuus, osallistuvuus ja kierrätysmateriaalit. Hänen teoksiaan on mm. Kuopion taidemuseon kokoelmissa.

Hänen maalaustensa voimakkaat pintastruktuurit ja volyymi lähentelevät veistosta. Afrikan eläin, hyönteis- ja kasvimaailmasta lainatut värit ja maisemat ovat tunnusomaisia hänen teoksilleen.

"Viimeisen vuoden ajan olen maalannut Siddartha ja Paradoxal nimistä teemaa. Paradoxal sanana muistuttaa lääkkeen nimeä, - toivon että maalaukseni toimivat kuin tauti. Voimakas fyysinen maalausjälki, dekoratiivisuus ja veistoksellinen maalausjälki ovat nousseet visuaalisesti ja sisällöllisesti tärkeiksi teoksissani. Uskon vahvasti maalauksen uuteen tulemiseen. Henkilökohtaisesti se on noussut vastareaktiona sähköisille globaalisti kaikkialle leviävälle kuvatulvalle. Maalaus on uniikki, sen luokse täytyy mennä kokeakseen sen lumon."

 

 

TEOSLISTA

 

 

Ulla Remes


Kuopiossa asuva Ulla Remes (s. 1970) on monipuolinen taiteilija, jonka tuotantoon kuuluu öljyvärimaalauksia, installaatioita ja valokuvateoksia.

Ulla Remes on voimakasotteinen koloristi, jonka työskentelylle on ominaista nopea uusiutuvuus, tekninen monipuolisuus ja yhteiskunnallinen kantaaottavuus. Tekniikka valitaan teeman mukaan: pahuutta hän on käsitellyt mustavalkoisin tussimaalauksin yhteistyössä kirkkojen humanitaarisen avun kanssa ja esimerkiksi luottamusta Suomen Akatemian projektissa 2000-luvun puolivälissä itäsuomalaisen kylän vauvojen ja vanhusten valokuvin. Kuluvana vuonna hänen teoksiaan on nähty Japanin lisäksi Espanjassa ja Unkarissa, ensi vuonna hän esittäytyy Italiassa Genovan Taideakatemiassa ja Portugalissa BELA 2012 Eurooppalaisen ja latinalaisen taiteen festivaalilla.

Ulla Remes tunnetaan myös yhteisötaiteilijana. Kuluvana vuonna hän on tehnyt yhteisötaidetta työparinaan kuvataiteilija Tero Annanolli Suomen Kansallisteatterin liikkuvan näyttämön Globen Uupuneet -projektissa ja Turun kulttuuripääkaupunkihankkeessa.

"Kun maalaan, käytän hyvin harvoin sivellintä ja usein sormia tai mitä tahansa esineitä. Kun maalaan, väri suorastaan valuu sormista pakottavana ja samalla vapaana, se virtaa voimakkaana ja energisenä, se avaa syvää kokemusta. Kun maalaan, teen sen tinkimättömästi, väriä kunnioittaen ja sen viestiä kuunnellen. Usein ymmärrän sen vasta suhteessa ympäröivään todellisuuteen: väri on myös vuorovaikutuksen, vaikuttamisenkin väylä."