Esko Railo
Lintuja ja muuta,
grafiikkaa ja veistoksia
10.2. - 1.3.2018  | G12 Kuopio   
       
  

Esko Railo on 56 vuotias taidegraafikko Porista, joka on myös luontokuvaaja ja tekee pronssiveistoksia.  Grafiikassa kyseessä oleva henkilö käyttää syvä ja kohopaino tekniikoita melko tasapuolisesti.  Hän myös opettaa Satakunnan ammattikorkeakoulun kuvataiteessa näitä tekniikoita ja toimii grafiikan vastuuopettajana.

Railo kävi vuosina 1982-83 Oriveden opiston kuvataidelinjan ja 1983-86 Kankaanpääntaidekoulun.  Toiminut Porin taidekoulussa opettajana 1986-97 ja Kankaanpään taidekoulussa, josta tuli sittemmin Ammattikorkeakoulu vuodesta 1990 ja touhuaa siellä vieläkin Päätoimisena tuntiopettajana.

Yksityis- ja ryhmänäyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla on kasaantunut huomattava määrä.  Museoihin ja julkisiin kokoelmiinkin ovat kelvanneet muun muunmuassa:  aakkosten alkupäästä alkaen Alvar Aallon museo, Aineen Taidemuseo, Amos Anderssonin museo Emil Cedercreutzin museo, Helsingin kaupungin taidemuseo ja sitä rataa. 

Railo kuuluu Suomen Taidegraafikoiden liittoon, Porin Taidegraafikoihin, Turun Taidegraafikoihin Porin taiteilija seuraan ja Suomen luonnon valokuvaajiin.

Kuopion G12 Gallerian näyttely sisältää lintuaiheista taidegrafiikkaa, jotka sisältävät melko lailla muutakin ja pieniä pronssi veistoksia.

Teosluettelo >
Esko Railo CV >
Verkkokauppaan, grafiikka >

Verkkokauppaan, veistokset >

Lisätietoja:
G12 Kuopio | Maaherrankatu 9, Kuopio | 0440588434 | www.galleria12.fi | info@galleria12.fi