Asta Caplan
Cv, Asta Caplan, 2016 >

Verkkokaupassa Asta Caplanin maalauksia >>
Verkkokaupassa Asta Caplanin grafiikkaa >>


Aiemmat näyttelyt:
Asta Caplan
Crossing Paths | 10.9.-29.9.2016 | G12 Helsinki

Taiteellinen työskentelyni keskittyy tutkimaan alueita piirustuksen, maalauksen ja valokuvauksen välillä. Työskentelen lukuisilla eri tekniikoilla – mukaanlukien öljy- ja akvarellimaalaus aina kolmiulotteisiin teoksiin saakka – pyrin kurkottamaan kohti inhimillistä
kauneudenkaipuuta: Maalaukset muodostavat ketjun subjektiivisia hetkiä, jotka johtavat kohti intiimiä, intuitiivista oivallusta.


Teoksieni juuret ulottuvat syvälle eurooppalaiseen ja aasialaiseen maalaustaiteeseen. Samalla minua ajaa kuitenkin eteenpäin tuntu jostakin vielä sanomattomasta. Pyrin maalauksissani vangitsemaan läpitunkevan kauneudenkokemuksen, jonka koen olennaiseksi jakaa yleisöni kanssa. Alkusysäyksen emotionaaliseen ja käsitteelliseen prosessiini antaamiltei aina valo; sen väreilevissä sävyissä ja luomissa vaikutelmissa, jotka kätkevät ja tuovat
esiin.

  
Katse vaeltaa maalauksesta toiseen, viipyillen hetken ennen siirtymistä toiseen. Useiden yhtäaikaisesti esillä olevien teosteni kautta katsoja pääsee liikkumaan mielentilassa, joka jatkuu niin tulevaan kuin menneisyyteenkin. Yksittäisten teosten toivon muodostuvan elämänmittaisiksi kumppaneiksi kokijalleen.
  
Teoksillani - ja ehkäpä maalauksillani erityisesti - pyrin tuomaan esiin ja koskettamaan ihmismuistin ja -näön rajoja. Kommunikaatio, joka tapahtuu kuvapintojen kautta on sanojen ja verbaalisen kielemme ulkopuolella. Sanoilla kykenen ainoastaan ilmaisemaan olettamuksia. Kuvapinnalla tietoisuuteen kohoaa tekijöitä, jotka tavanomaisesti ovat uppoutuneet joutilaisuuteen. Kuva ei ole enää vain kuvaus vaan sen sijaan se on intuitiivisesti herättävä tavalla, joka on ilmaistavissa ainoastaan maalauksessa.

Kuvallinen teosluettelo, 2016 >

Lisätietoja:
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | g12helsinki@gmail.com
Crossing Paths I - At the Time of Dew, 2015