Elina Salonen
METSÄSTÄ JA VESILTÄ

27.11. – 16.12.2021
Galleria G12,  tila 2

 

Näyttelyn nimi tulee keramiikkaveistoksista, jotka muodostavat teoskokonaisuuden Metsästä ja vesiltä. Teos sai alkunsa pari vuotta sitten. Ulkomaan taiteilijaresidenssi ja matkat peruuntuivat, silloin pakkasin rinkan ja suuntasin lähimetsiin. Aloitin kotiresidenssin jonka aikana luonnostelin ulkona, havainnoin tuttuja metsiä ja järviä. Samoja reittejä kulkiessa huomio alkoi kiinnittyä pieniin yksityiskohtiin. Pysähdyin piirtämään jäkäläkuvioita tai tarkkailemaan aaltoja.

Veistokset ovat palasia luonnosta ja kertovat retkistäni. Katsoja voi yhdistää niihin omia kokemuksiaan ja tutkia muovaamiani yksityiskohtia.

Elina Salonen, 2021

 

Elina Salonen on kuvanveistäjä ja lasitaiteilija. Teoksissaan hän tutkii ihmisen ja luonnon suhdetta. Salonen on kiinnostunut siitä, miten luonto vaikuttaa ihmiseen ja myös ihmisen vaikutuksesta luonnon tilaan. Hän tallentaa veistoksiin muistoja vaelluksilta luonnossa, nähty ja koettu saa uuden muodon.

Keramiikkaveistoksiin tallentuu pintakuvioita ja pieniä yksityiskohtia. Lasiveistoksissa yhdistyvät läpinäkyvyys, pelkistetyt muodot ja lasiin kaiverretut kuviot. Tällä hetkellä Salonen työskentelee Hämeenlinnan työhuoneellaan.

Kuvallinen teosluettelo, Elina Salonen, 2021 >>
Elina Salosen lasitaidetta verkkokaupassa >>

Elina Salosen keramiikkareliefejä >>

CV, Elina Salonen >>


Lisätietoja:
Galleria G12, Annankatu 16, 00120 Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 

Elina Salonen, Metsästä ja vesiltä 2020,
käsinrakennettu keramiikka, lasite, 27 X 21 X 16 cm
Kuva Video Hasari

 

Elina Salonen, Jäävuori A-68, 2021
suupuhallettu lasi, K 18 cm Ø 18 cm

Kuva Video Hasari