Gopeliini I
(Art Helsinki 2011)
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sirpa Miettinen

G12, Helsinki
19.7. - 7.8.2011

 
Sirpa Miettinen on Maaninkalais-Helsinkiläinen kuvataiteilija.

Tällä hetkellä hän työskentelee Suomen Kulttuurirahaston työskentelyapurahalla. Hänellä on useita palkittuja ympäristö ja yhteisötaideteoksia. Viimeisin 2010 Kuopion Saaristokaupungissa sijaitseva Meri lahjoitti sen meille - ympäristötaideteos.

Ympäristö ja yhteisötaiteessa keskeisiksi sisällöiksi ovat nousseet vuorovaikutteisuus, osallistuvuus ja kierrätysmateriaalit. Hänen teoksiaan on mm. Kuopion taidemuseon kokoelmissa.

Hänen maalaustensa voimakkaat pintastruktuurit ja volyymi lähentelevät veistosta. Afrikan eläin, hyönteis- ja kasvimaailmasta lainatut värit ja maisemat ovat tunnusomaisia hänen teoksilleen.

"Viimeisen vuoden ajan olen maalannut Siddartha ja Paradoxal nimistä teemaa. Paradoxal sanana muistuttaa lääkkeen nimeä, - toivon että maalaukseni toimivat kuin tauti. Voimakas fyysinen maalausjälki, dekoratiivisuus ja veistoksellinen maalausjälki  ovat nousseet visuaalisesti ja sisällöllisesti tärkeiksi teoksissani. Uskon vahvasti maalauksen uuteen tulemiseen. Henkilökohtaisesti se on noussut vastareaktiona sähköisille globaalisti kaikkialle leviävälle kuvatulvalle. Maalaus on uniikki, sen luokse täytyy mennä kokeakseen sen lumon."