Jonna Suurhasko
Cv, Jonna Suurhasko >

Grafiikkaa verkkokaupassa >>

 

Aiemmat näyttelyt:
Jonna Suurhasko
Optigrafia
| 28.1.-16.2.2017 | G12 Helsinki


Optigraafinen = grafiikan vedoksen ja materiaalikontrastien avulla havainnollistettu kaksi ja kolmiulotteinen näköharha muodosta, syvyydestä ja jännitteistä.

Minua kiinnostaa katsominen itsessään. Se kuinka silmä toimii ja koettaa tarkentaa kohteeseen. Mitä katsotaan ja miten. Kävellessäni päivittäin kaupungilla näen likaisia ikkunalaseja ja näkymiä niiden läpi. Koetan tarkentaa katseen, ikkunaan – maisemaan – ikkunaan. Katsotaanko pintaa vai sen alle ja voiko kaiken nähdä kerralla.


Rakennan illuusioita perspektiiveistä käyttäen materiaalina vanhoja naarmuisia akryylilevyjä, jotka muotoutuvat puupiirroksen päälle. Teokseni ovat eräänlaista silmäpeliä, jossa sekä paljastetaan että peitetään.

Olen alunperin taidegraafikko, mutta olen laajentanut viime vuosina työskentelyäni kolmiulotteiseen suuntaan. Työskentelyni on hyvin materiaalisidonnaista. Vietän paljon aikaa romuttamoilla, rakennusjätteen seassa ja kirpputoreilla yrittäen löytää sen mitä en vielä tiennyt äsken tarvitsevani. Kun löydän kiinnostavan materiaalin, alan työstää siihen sopivaa puupiirrosta. materiaalit, värit ja
muodot sekä niiden luomat rytmit ja rakenteet yhdistettynä perinteiseen grafiikkaan luovat uudenlaisia veistoksia, joissa historia on läsnä.

Lisätietoja:
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | g12helsinki@gmail.com

"miniBow"