Leena Seppä
Verkkokauppaan >

 

Aiemmat näyttelyt:
Leena Seppä | Fading away
11.11. - 30.11.2017 | G12 Helsinki


Rakennettu ympäristö muodostuu eri aikakausien kerrostumista. Nämä kerrostumat ovat olleet maalausteni lähtökohtina jo jonkin aikaa. Ihmisen tekemät ratkaisut rakentamisessa, joista jotkut ovat todella kummallisia, toiset taas kekseliäisyydessään mahtavia, antavat ideoita uusille maalauksilleni.

Rakennusten muodot, pintojen rosoisuus ja elämän jäljet inspiroivat minua. Maalauskohteet ovat joko itse koettuja paikkoja tai menneitä maisemia. Vanhat, jopa raunioituneet, asuinympäristöt tarinoivat menneistä ajoista ja kuiskailevat uusista mahdollisuuksista. Jotkut maisemat elävät enää ihmisten muistoissa ja vanhoissa musta-valkoisissa valokuvissa.

Maalaan enimmäkseen öljyvärillä, mutta käytän yhä enenevässä määrin myös kiinalaista tussimaalaus tekniikkaa . Uusimmat työni ovat herkempiä ja pelkistetyimpiä kuin aiemmin. Värimaailma on vaalentunut ja kädenjälki kevyempää. Mukaan on tullut vaikutteita kiinalaisesta tussimaalauksesta ja kalligrafista viivaa on mukana osassa töitä. Harmoninen ja välillä aika niukka värimaailma sekä sävyliukumien pehmeys ovat töilleni ominaista. Työni ovat hiljaisia, niissä on ihminen läsnä, vaikka ei ole näkyvissä. Rakennuksilla ja paikoilla on tarinansa kerrottavana. Toivon myös katsojan löytävän ne.

- Leena Seppä, 2017

Teosluettelo, 2017 >
Verkkokauppaan >


Lisätietoja:
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Leena Seppä, 2017, öljy kankaalle

 

Leena Seppä, 2017, öljy kankaalle