MARJA-LIISA AALTO-ANNALA

Kirjeitä Afrikasta
5.1. - 21.1.2013
G12 HELSINKI

”Afrikka on viime vuosina ollut voimakkaasti ilmassa. Joku muusikko sanoi hiljattain tv:ssä, että hän oikein tuntee Afrikasta tulevan virtauksen.  Niin minäkin.

Olen tutkinut afrikkalaisia käsitöitä, mm. maalauksia puunkuorille, eläinten nahoille ja kankaille. Sieltä ovat kotoisin monet maalausteni kuviot, tosin muuntuneina, kuten viisikulmainen muoto, joka mielestäni muistuttaa avattua kirjekuorta. Sen merkitys alkuperäiselle tekijälleen on varmasti ollut jotain aivan muuta, mutta minulle se symboloi etäisyyttä ja tiedonkulkua. Sen mukaan olen nimennyt tämän näyttelyn.

Viiva on minulle tärkeä, vahva ja jäntevä viiva, sekä viivarytmi, rytmi yleensäkin. Olen syvästi sisäistänyt Kandinskyn lausuman ajatuksen, että jos teos on rytmitetty oikein, sillä on mahdollisuus nousta taiteen tasolle.
Töissäni haluan välittää kauneutta, koska kauneus avartaa ja ravitsee sielua.”

- Marja-Liisa Aalto-Annala

Marja-Liisa Aalto-Annala on valmistunut kuvaamataidonopettajaksi Taideteollisesta oppilaitoksesta (TaiK) v. 1962. Hän on jatkanut kuvataiteen opintoja Taideakatemian koulussa vv. 1964-1966 sekä v. 1967 maalaustaidetta Academie Julianissa, Pariisissa.

Lisätietoja:
G12 HELSINKI, Annankatu 16, 00120 Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | g12helsinki@gmail.com

Kuvallinen teosluettelo

aalto-annala aalto-annala aalto-annala