Martti Matilainen
Mun Stadi Kalliosta Rööperiin
30.9. - 19.10.2017 | G12 Helsinki


 

Helsinki aiheinen näyttelyni on yritys palauttaa mieleen tunnelmia siitä ympäristöstä, jossa olen viettänyt suurimman osan elämääni. Varhaisimmat muistikuvani lapsuudesta liittyvät korkeiden kerrostalojen hämäriin ja ahtaisiin sisäpihoihin. Ne olivat yleensä aina täynnä elämää ja varsinkin lapsia. Pihat olivat jännittävia ja sokkeloisia paikkoja, joita matalat aidat usein erottivat ”vihollispihoista”.

Näyttelyni on syvällinen matka helsinkiläispojan lapsuuden pihoille, porttikäytäviin ja kaduille, Kalliosta Rööperiin. Haluan tuoda esiin myös kaupungin vanhat ja kauniit rakennukset ja uuden näkemyksen ja tavan käsitellä kaikille tuttua aihetta, Helsinkiä.    Siinä vuosikymmenet sekoittuvat ja menneisyyden muistot nousevat esiin unenomaisina tunnelmina ja kuvina.

Kiitokset näyttelyäni tukeneelle naapurilleni Markku Hulkkoselle.

- Martti Matilainen, 2017
 

Martti Matilainen ( s. 1948 Helsinki ) on Suomen Taideakatemian koulun käynyt kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Pieksämäen Virtasalmella. Hän on viime vuosina pitänyt ahkerasti yksityisnäyttelyitä eri puolilla Suomea ja osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Matilaisen töitä on palkittu useissa valokuvanäyttelyissä ja kilpailuissa. Hänen kollaasitekniikalla toteutettu kuvasarja ”Mun Stadi” oli vuoden 2016 Fotofinlandia-finalisti.


Cv, Martti Matilainen >

Lisätietoja:
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | g12helsinki@gmail.com