Rauni Hulke
Anonymous paradise,
Salainen, tuntematon paratiisi

25.9. – 14.10.2021 
Galleria G12, (tila 2)

 

Paratiisit ovat usein ihanteellista, kauneutta pursuavaa maisemaa muistuttavia elinympäristöjä, jotka ovat esteettisiä, yltäkylläisiä, onnellisia ja vaarattomia. Elämä on paratiisissa mielikuvissamme helppoa, onnellista ja riskitöntä. Uhat kuten sodat, sairaudet, puutteet ja kuolema puuttuvat paratiiseista. Paratiisit sijaitsevat usein jossain kaukaisessa tuntemattomassa paikassa, omassa mielikuvituksessa ja unissa.

Minulle paratiisi liittyy maalauksen kautta kauneuden käsitteen etsimiseen ja maalauksellisen ihmeen tuntemiseen. Usein paratiisi koetaan tuntemattomana, kuten edellä mainitsin. Sitä se on minullekin, mutta materiaalin kautta kankaalle maalattuna.

Koen maalaamisen prosessina, jossa alku ja loppu ovat sekoittuneet toisiinsa. Maalaus on aina alkuun tuntematon. Alku voi olla jo maaluksen valmistuminen. Joskus jätän keskeneräisen maalauksen odottamaan pitkään. Valmistuminen liittyy vahvaan kokemukseen, jossa koen valaistumista ja ihmeen kokemista. Tärkeintä maalauksessa on värien sommitteleminen. Etenen kohti loppua, ihmeen kokemista.

Siten aloitin anonyymien paratiisien maalaamisen. Teen ihmeen mahdolliseksi värien kombinaation konkreettisesti olevaksi.

Sitä maalaaminen on minulle, matka kohti tuntematonta kauneutta.

Rauni Hulke, 2021

CV, Rauni Hulke, 2021 >>

Rauni Hulken maalauksia verkkokaupassa >>


Lisätietoja:
Galleria G12, Annankatu 16, 00120 Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 
 

Rauni Hulke, Anonymous paradise III, 2020, öljy kankaalle, 70 x 50 cm