TIINA OSARA
Ei ole aikaa
18.5. - 6.6.2013
G12 HELSINKI

Puutarhan rakentamiseen kuluu kymmenen vuotta. Sanotaan.

Olen muuttanut asumaan osittain Ranskaan. Ilmasto ja kasvillisuus ovat toisenlaiset. Kevät on aikaisessa, hämähäkit suuria ja etanoita paljon.

Aika kuluu maata muokatessa, suunnitelmia tehden, kiviä siirrellen, rikkaruohoja kitkien, kasvua seuraten… Kuka tietää koska piha on edes valmis?  Asiat ja tapahtumat ovat jatkuvassa tulemisen tilassa. Seuraan kasvua, toivon suotuisia säitä, seuraavana päivänä näen selkeämmin.  Aika menettää merkityksensä.

Maalaukset ovat puutarhani, puutarhani on maalaukseni. Yritän käyttää kierrätysmateriaaleja, löytää niistä olennaisen, pysyvän, iättömän, hahmottaa kokonaisuuksia, oikean paikan, värin.

Muokkaan olemassa olevaa, maalaan läheisen rannan hiekalla ja hiekalla, jota olen tuonut matkoiltani vuosien varrella.

Pihalta puuttuu kiviä, maalauksissa on tyhjää.  Vielä on mahdollisuus. Mahdollisuus on voima, liike, muutos tulevassa, jos sitä ei ole, kaikki lakkaa olemasta.

Kivien paikkaa voi muuttaa, värin voi vaihtaa, vain elämässä ei ole uusintoja.

Kiiruhda hitaasti. Aikaa ei ole.

 

Kuvataiteilija Tiina Osara asuu ja työskentelee Jyväskylässä sekä Pariisissa. Osara on opiskellut kuvataiteen perusopinnot Taidekoulu Maassa 1993-96, kuvataiteen koulutusohjelman alemman korkeakoulututkinnon 2006-2008 sekä valokuvataiteen erikoistumisopinnot 2009-2010 Tampereen ammattikorkeakoulussa. Osara on Taidemaalariliiton, Suomen taiteilijaseuran, Valokuvataiteilijoiden liiton, Espoon kuvataiteilijoiden ja Jyväskylän taiteilijaseuran jäsen.

Näyttelyn teokset ovat syntyneet vuonna 2012-2013 Jyväskylässä, Pariisin puutarhan innoittamana. Teokset ovat akryyli/ öljyväri/ hiekka maalauksia alumiinille.

Osaralla on ollut lukuisia näyttelyitä vuodesta 1997 lähtien kotimaassa sekä ulkomailla.

 

Teosluettelo >Lisätietoja: G12 Helsinki | Tessa Montonen (TaM) | 044 717 7177 | tessa.montonen@gmail.com