MARJA-LEENA VALKOLA

VILLASUKASTA
22.11. - 18.12.2014 | G12 Kuopio

"Villasukka on käsityö ja taideteos, samoin kuin maalauskin. Teknisesti sen oppii tekemään melkein jokainen, mutta varren ja terän värien valitseminen jo vaatiikin visuaalista ajattelua, mahdollisuuksia on tuhansia,  kuten maalauksessakin.

Silti jokainen sukankutoja, kuten maalarikin tekee omat valintansa ja luovat oman  tunnistettavan tyylinsä.

Minulle on kertynyt sukkia äitini, anoppini sekä myyjäiskutojien kokoelmista, suhtaudun niihin, kuten taide-esineisiin, katselen, pyörittelen käsissäni, mutta en voi heittää pois, vaikka ne olisivat jo täysin käyttökelvottomat. Sitä vastoin olen ruvennut parsimaan niitä, erivärisillä langoilla, jolloin työ muuttuu maalaamista muistuttavaksi rituaaliksi.

Sukkia voi asetella erilailla, vierekkäin, päällekkäin, värien mukaan. Esillä onkin villasukkainstallaatio, johon saavat vierailijatkin lainata omia villasukkiaan.

Olen tehnyt sukkamaalaukseni viime talven aikana. Nyt syksyllä tein isoimmat maalaukset, joista sukkien, tuolin, lankojen ja  parsinneulan myötä  syntyy maalausinstallaatio.  

Siihenhän sitä voisi näyttelyvieras istahtaa parsimaan, sulautuen osaksi maalausta lankoineen ja sukkineen."

Tapahtuma osallistuu Suomen Taiteilijaseuran STS150-juhlavuoteen.

CV>

Kuvallinen teosluettelo, 2014>

Lisätietoja: G12 KUOPIO, Minna Canthin katu 15, Kuopio | 044 058 8434 | info@galleria12.fi


Marja-Leena Valkola, Parsimuspaikka, 2014 Akryyli kankaalle 170 x 170 cm

MARJA-LEENA VALKOLA

ISO PIENESSÄ - PIENI ISOSSA
20.10. - 9.11.2012 | G12 HELSINKI

”Katselen galleriatilaa läheltä ja kaukaa... zoomaten, etsien... ja  löytäen.
Näyttelyni koostuu sekä isoista, noin parimetrisistä maalauksista, että ihan ihan pienistä. Eteisessäni on ollut vanha laatikosto ikään kuin odottamassa jotain, nyt se odotus on toteutunut. Isot maalaukseni kertovat tämän laatikoston kautta omaa tarinaani, kuten pienetkin, joiden  aihemaailma liikkuu gallerian sisätiloissa, yksityiskohdissa, lukoissa, ulkotilassa, interiöörissä, lattiassa, kynnyksessä..."

Marja-Leena Valkola, espoolainen taidemaalari,  s. Multialla Keski-Suomessa 1954,

valmistui Suomen Taideakatemian koulusta maalauslinjalta 1984. Hänen teoksiaan on ollut esillä niin koti-, kuin ulkomailla vuodesta 1984.

Marja-Leena Valkolan teoksia on mm. Suomen valtion ja Espoon modernin taiteen museon EMMAn kokoelmissa, julkisia töitä mm. Espoossa Matinkadun lasikuitureliefit sekä kauppakeskus Entressessä “Espoossa puhuttua” maalaus-sarja.

Hän on Taidemaalariliiton ja Espoon kuvataiteilijat ry:n jäsen ja asuu ja työskentelee Espoossa.

Kuvallinen teosluettelo, 2012

Verkkokauppaan >>