Rosa Helin
6.11. - 25.11.2021
G12 Galleria, Helsinki


Rosa Helin on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta 2019. Hänen teoksiaan on ollut esillä mm. Aboa Vetus & Ars Novassa, Gumbostrand Konst & Formissa, Auran Galleriassa ja Turun Taidehallissa. Vuonna 2021 hän oli Pohjoismaisen Carlsberg-säätiön Portrait Now! muotokuvapalkinto -kilpailun finalisti Tanskan Kansallishistorian museossa.

 

Viimeiset pari vuotta olen maalannut teoksia ihmisistä ja tiloista. Kiinnostun yhä uudelleen menneestä ajasta, herrasmieskulttuurista sekä klassikoista. Tarinoita on rakentunut borsalinohattujen, klassikkoautojen ja kristallikruunujen ympärille. Olen maalannut ihmisistä muotokuvallisia teoksia. Lähestymistapani on vapaa ja käsittelen eri kausien kuvastoista vintagetyylisiä potretteja, film noirin estetiikkaa ja Hollywoodin glamouria.

Muotokuvallisten teosten rinnalla olen tehnyt teoksia, joissa keskiössä on kruunuvalaisimet. Ne antavat muotokuville tilallisen ympäristön ja laajentavat aihepiiriä. Kruunuvalaisimen muoto, rakennelma, ulkonevat käsivarret, kristallit ja kynttilät innostavat tuomaan näkyville ja jättämään jotain peittoon. Lähtökohtana on kristallikruunujen estetiikka. Molempia aiheita yhdistää tyylisuuntien historian kerrostumat, karismaattiset myytit sekä mielikuvat.

Rosa Helin, 2021
 

Lisätietoja:
Galleria G12, Annankatu 16, 00120 Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 
 
Rosa Helin, Heritage Pearls, 2021
Akryyli ja hiili kankaalle
160 x 160 cm