Ulla-Mari Lindström
Verkkokauppaan >>

Ulla-Mari Lindström on kuopiolainen taiteilija. Hän on opiskellut valokuvausta ja maalausta Gerrit Rietveld Academiessa, Amsterdamissa ja valokuvausta Taideteollisessa korkeakoulussa sekä kuvataidelinjalla Oriveden opistossa.

Lindström on Valokuvataiteilijoiden liiton jäsen ja Ars Liberan (Kuopionkuvataiteilijat ry:n) jäsen. Hänen teoksiaan on Valtion, Suomen taideyhdistyksen, Kuopion taidemuseon sekä Kuopion kaupungin taidekokoelmissa.
 

Aiemmat näyttelyt:
Ulla-Mari Lindström
7.6.-26.6. 2011 | G12 Helsinki

”Valokuva on ollut ilmaisuvälineeni viimevuosina. Olen tehnyt myös yksittäisistä kuvista koostuvia multimediateoksia, joissa on mukana äänimaailma. Ennen tätä maalasin, ja käytän yhä edelleen maalauksen kieltä valokuvissani.

Olen ollut pitkään kiinnostunut valokuvaamaan liikettä. Epäterävä liike piirtää jäljen filmille kuin pensselinveto kankaalle; kameralla pysäytetty kuva liikkeestä on epätodellinen ja absurdi.

Ensimmäiset kuvat, jotka otin tanssiharjoituksista ovat vaikuttaneet tekemiseeni paljon. Kuvaamalla ihmistä pitkällä valotusajalla pyrin näyttämään samaan aikaan sekä ihmisen herkkyyden että vahvuuden. Kamera näyttää jotain, mitä paljas silmä ei tavoita.”

Ulla-Mari Lindström, 2011
 

Lisätietoja:  G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 
 

Ulla-Mari Lindström, Liiketutkielmia kasvoista, 2005

 

Ulla-Mari Lindström, Panorama 2, 2006

 

Ulla-Mari Lindström, Panorama 1, 2006