MARI LESKINEN

Pilvikukka ja muita ihmeitä
G12, Kuopio
29.11. - 18.12.2011

”Taivaalla lentävä pilvikukka, lentoonlähtö tanssitunnilla, hehkuva mustikkametsä… nämä ja   muut koetut ihmeet virtaavat maalatessani väreinä ja muotoina kankaalle ja paperille. Kutsun maalauksiani sisäisiksi maisemiksi. Ne kertovat päiväkirjan kaltaisesti elämäni merkityksellisistä tapahtumista ja kokemuksista.”

Mari Leskinen

 

Helsinkiläisen, Kuopiolaissyntyisen Mari Leskisen töistä heijastuu maalaamisen ilo ja löytöretkellä oleminen. Ja luomisen vapaus, joka tekee maalaamisesta mielekästä ja sisältörikasta. Ylitsepursuava, loistelias dekoraatio on sallittua. Maalausten ornamenttimaiset motiivit ja toistuva rytmi sekä pinnan tasossa pysyminen luovat yhtymäkohtia ja muistumia islamilaiseen taiteeseen ja 1900-luvun alkupuolen dekoratiiviseen ekspressionismiin. Mutta toisin kun niissä, Mari Leskisen taide ”virtaa.”

Näyttelyn teokset ovat kerroksittain työstettyjä öljyväri- ja vesiväritöitä. Maalausten värit ovat kirkkaita ja puhtaita ja kuvaavaa on pintamainen maalaustapa. Aiheina voi nähdä maisemia, luontoa, vettä, taivasta, tulta ja avaruutta.

Mari Leskinen valmistui Kuvataideakatemiasta taiteen maisteriksi v. 2000. Useita yhteis- ja yksityisnäyttelyitä v. 1996 lähtien.