Nikolai Tiitinen
Maisa Netola
Esko-Pekka Tiitinen
Liisa Kauppinen
Tuula Tiitinen

30.11. - 19.12.2013
G12 Kuopio


Taiteilijatapaaminen la 14.12 klo 14-15, tervetuloa!

G12 Kuopiossa avautuu sukulaisryhmän näyttely. Tuula on Liisan isosisko, Esko-Pekka on heidän veljensä, Nikolai on Esko-Pekan poika, Maisa on Tuulan tytär.

Onko taiteen tekemisellä jotain yhteyttä sukulaisuuteen? Näkyykö geenit tai ympäristötekijät väreissä, muodoissa, kuvallisessa ajattelutavassa?... sen saa katsoja itse todeta...

Nikolai Tiitinen

(s.1988 Outokummussa, asuu Helsingissä)

Näyttelyn työt ovat viimeisistä kuvakirjoistani: Kyyhkyn Kysymys ja Jätti ja Jänöset.

Käytän kuvituksissani yhdistelmätekniikkaa: maalaan akvarellipintoja, piirrän hiilellä ja tussilla, skannaan ja yhdistän kokonaisuuden tietokoneella. 

Tarina antaa ensin kokonaissävyn, omanlaisensa pohjavärin, jonka jälkeen kirjan aukeamat ja yksityiskohdat alkavat  hahmottua mieleeni. Luonnosten ja useiden variaatioiden kautta pyrin löytämään sadun hengen.

CV Nikolai Tiitinen >

Maisa Netola

(s.1985 Suonenjoella, asuu Kuopiossa)

Teoksen tekeminen alkaa hiljaisesta kulkemisesta metsässä, metsässä olosta. Materiaali kerääntyy luontoa vahingoittamatta, esimerkiksi männyn pintahileitä poimien. Tekniikka on verkkainen, teos valmistuu hiljalleen, aikaa vaativien työvaiheiden kautta. Valmiissa työssä oma luontokokemus tulee jaettavaksi, koettavaksi.

CV Maisa Netola >

Esko-Pekka Tiitinen

( s.1956 Suonenjoella, asuu Joensuussa)

Usein työtä aloittaessani päähäni tai mappiini on kertynyt aineistoa, joka määrittää muodon. Aineisto vaatii itse kuvaa, kirjaa tai näytelmää. Näyttelyn kuvat ovat syntyneet kesän ja syksyn aikana. Tyypit hakeutuivat liki toisiaan ja muodostivat omanlaisensa suvun. Ei heillä kaikki asiat ole aivan kohdallaan, siksi ajattelinkin olevani heidän puolellaan.

CV Esko-Pekka Tiitinen >

Liisa Kauppinen

(s.1951 Suonenjoella, asuu Suonenjoella)

” Teoksissa, jotka nyt ovat esillä, pohdin kokemuksellisuutta omakohtaisesti. Teokseni ovat syntyneet viime vuosien aikana, kun olen ollut vaikeassa elämäntilanteessa. Hyvin paljon on ollut ympärillä haavoittuvuutta ja särkyvää. Säie säikeeltä kuitenkin on olemassa mahdollisuus saada kiinni jostakin. Itselleni jokin konkreettinen tekeminen on luontevinta surutyötä, niin kuin taiteen tekeminen on ja niin kuin on auttamistyö. On helpottanut nähdä, kun on lopulta uskaltanut katsoa, kuinka muistot piirtyvät terävinä viiltoina ja pehmeinä sykkivinä reitteinä mustalle yötaivaalle. Välillä on läheistä ja sitten taas loittonee. Ja räiskähtää.”

CV Liisa Kauppinen >

Tuula Tiitinen

( s.1948 Suonenjoella, asuu Kuopiossa)

” Työn tekeminen on pysynyt vuosien varrella samana, tekniikan ja materiaalien saadessa uusia muotoja.

Tekemisen hetki on aina ollut minulle tärkeintä.

Öljymaalausten, öljymaaleilla tehtyjen satukirjakuvitusten ja suurikokoisten hiilitöiden kautta ilmaisuni on niukentuen johtanut savitöiden rauhaan ja hiljaisuuteen.”

CV Tuula Tiitinen >