Sinitaivas
- grafiikkaa Grafiikanpaja Himmelblausta

26.1. - 14.2. 2013 
G12 KUOPIO
 

Galleria G12:ssa avautuu 26.1.2013 näyttely, joka esittelee Grafiikanpaja Himmelblaun suosituimpien taiteilijoiden teoksia. 

  •  Laitamme esille täyslaidallisen Himmelblaun tuotantoa. Olemme valinneet valikoimistamme Suomen parhaiden taiteilijoiden tekemää taidegrafiikkaa, kertoo grafiikanpajan toimitusjohtaja Pertti Ketonen.

Mukana näyttelyssä ovat Juho Karjalainen, Johanna Koistinen, Marika Mäkelä, Jukka Mäkelä, Osmo Rauhala ja Hannu Väisänen. Jokaisella näyttelyn taiteilijalla on omat erityispiirteensä.

Juho Karjalainen tekee hienostuneita tussimaalauksia muistuttavia ihmiskuvia, joissa yksinäisyys näyttäytyy positiivisessa valossa.

Johanna Koistinen ikuistaa luonnon romantiikan tyylikkään perinteiseen taidegrafiikkaan, jonka värimaailma on harmonisella tavalla esteettinen.

Marika Mäkelän abstrakteissa teoksissa ei kaihdeta koristeellista muotokieltä, mutta yleisvaikutelma on silti tasapainoinen ja pelkistynyt.

Jukka Mäkelä rakentaa teosten pintaan viivojen verkkoa kuin keksittyä kirjoitusta, lopputuloksessa olennaisinta on rytmi.

Osmo Rauhala kuvaa elämisen arvoitusta symbolein. Symboleina toimivat myös hienosti pelkistetyt eläinhahmot ja älyllinen värimaailma.

Hannu Väisänen pelkistää historiaa moniulotteisiksi ja esteettisiksi abstraktioiksi teoksissa, joissa abstrakti sommittelu perustuu vahvaan osaamiseen.

Himmelblau on keskittynyt monipuolisesti metalligrafiikan eri tekniikoihin, mutta siellä tehdään myös muuta grafiikkaa kuten puupiirroksia. Pajalla syntyy sekä vanhempien mestarien teoksia että uuden sukupolven taidegrafiikkaa. Sinne kutsutaan taiteilijoita, jotka tekevät uusia teoksia pajan henkilökunnan avustaessa. Himmelblau on julkaissut jo yli 1500 taidegrafiikan sarjaa. Komea grafiikanpaja ja sen yhteydessä sijaitseva galleria sijaitsevat Tampereen keskustassa, Finlaysonin historiallisella teollisuusalueella. Pajassa työskentelee joukko Euroopan parhaita taidevedostajia.
 

Kuvallinen teosluettelo
Teosluettelo Himmelblaun grafiikoista myymälässä