HANNELE HAATAINEN
ja
SUSANNA TYRVÄINEN

Luontoon kätketty 

19.1. - 6.2.2014
G12 Kuopio


Näyttely rakentuu vahvasti luontoteeman ympärille. Molemmille näytteilleasettajille luonto on tärkeä työskentelyn lähtökohta ja samalla myös teoksia yhdistävä tekijä. Haataisen suuret veistokselliset väripinnat ja Tyrväisen pienet mutta vahvat veistokset ja taide-esineet luovat vuoropuhelun luontoon kätkeytyvistä pienistä ihmeistä ja ihmetyksen aiheista.


Pieksämäkeläisen kuvataiteilijan Hannele Haataisen työskentelyn motiivi nousee luonnosta. Suurten väripintojen taitajan kädenjälki on ekspressiivinen. Luontosuhteen korostaminen ilmaisee hänen maailmakuvaansa ja tietoisuutta paikastaan maailmassa. Haataisen maalauksissa seikkailevat jänikset, ilvekset ja karhut. Luontokokemukset ovat salaperäisesti vahvojen väripintojen kätkössä, josta ne yllättävät katsojan samalla tavalla kuin luonnossa tapahtuvat kohtaamiset. Haataisen ilmaisussa on runsaasti voimaa ja energiaa. Tulkinnasta kumpuaa esiin vahvoja tunteita, mutta myös herkkyyttä.

Keramiikka- ja lasimuotoilija Susanna Tyrväiselle ominta on tehdä pientä, tarkkaa ja mustavalkoista. Lasiteosten myötä myös värit ovat saaneet paikkansa hänen töissään. Hänen teoksissaan kontrasti on vahvasti esillä ja se onkin hänen tärkein lähtökohtansa työskentelyssä.  Teoksia yhdistää myös selkeä muotokieli, moniulotteisuus ja yksilöllisyys.

Näyttelyssä Tyrväiseltä on esillä keraamisia ja lasisia teoksia, joissa mielenkiinto kohdistuu muotoon, pintaan, valoon, heijastuksiin ja osittain huumoriin sekä ihmismieleen. Näyttelytöiden innoittajina ovat olleet luonnon yllätyksellisyys ja mereneliömaailma.

Kuvallinen teosluettelo >

Lisätietoja: 
G12 KUOPIO, Minna Canthin katu 15, Kuopio |
044 058 8434 | info@galleria12.fi