Kaarina Alsta 

Norsu lentää

24.11. - 21.12.2012
G12 KUOPIO

Norsut lentävät ja pingviinit retkeilevät. Värikkäissä viidakoissa, meren syvyyksissä, jäätiköillä ja avaruudessakin seikkailevat moninaiset mallini ja lemmikkini, nuket, lelut, eläimet, lintupoika ja muut mielikuvitushahmot ja ihmiset. Kuumailmapallot ovat usein mallinani, mutta myös avaruusalukset, sukellusveneet, laivat ja autotkin. Outojakin asioita tapahtuu: linnut haluavat rakentaa pesän naisen vihreistä hiuksista, pingviinit ja mehiläiset ovat löytäneet itselleen uudet planeetat, sika tulee tiellä poikaa vastaan ja kysyy ”Kumpi väistää?”. Sitä pitää miettiä myös punaisen kuorma-auton kuljettajan, jota vastaan kävelee kirahvi. Kuinkahan käy, kun vastakkain on luonto ja ihminen?

Vaikka ihmisen ja luonnon suhde vetää välillä vakavaksi, toivon kuitenkin ennen kaikkea voivani välittää pienille ja suurille katsojille sitä onnea ja iloa, jota olen saanut kokea näitä töitä maalatessani.

Tämä on 18. yksityisnäyttelyni. Aloin maalata vasta kolmekymppisenä, kun innostuin katseltuani Hailuodon taideleirillä muiden maalaamista. Kävin Ateneumin iltakoulun ja osallistuin taideleireille. Pidin 70- ja 80- luvuilla muutaman näyttelyn, mutta varsinaisesti aloitin täyspäiväisenä maalarina vuosituhannen alussa, kun jätin päivätyöni Valtion taidemuseossa. Suurin osa yksityisnäyttelyistäni on ollut Helsingissä, mutta olen pitänyt näyttelyn myös Riihimäellä, Jyväskylässä ja Viron Tallinnassa, Rakveressa ja Tartossa. Vuonna 2010 olin Punkaharjulla Lasten Retretin näyttelyasettaja. Yhteisnäyttelyihin olen osallistunut mm. Helsingin taidemuseossa, Wäinö Aaltosen museossa sekä Oulun ja Lahden taidemuseoissa.

Töitäni on mm. Helsingin taidemuseon, Oulun taidemuseon, Suomen Gallupin säätiön, E.W. Ponkalan Säätiön ja Jorosten kokoelmissa. Julkisesti töitäni on esillä Helsingin Lastenklinikalla, Kempeleen kunnassa ja Helsingin kauppakorkeakoulussa.

Keskisuomalainen 12.12.2009 (Aleksis Salusjärvi):

”Kaarina Alstan tyylin tunnistaa kaukaa. Naivismin sydänmailta kumpuavien maalausten ilmaisu perustuu ylitsepursuaviin yksityiskohtiin ja riemukkaaseen värimyllerrykseen. Teosten esinekeskeisessä todellisuudessa lelut, dinosaurukset ja eläimet muodostavat kollaasimaista pintaa ja fantasiamaailmaa…”

Verkkokauppaan >>

 

alsta
 
alsta
 
alsta