Pertti Pulkkinen
80-VUOTIS NÄYTTELY
19.11.-8.12.2016 | G12 Kuopio

 

Näyttely on 80 v. näyttelyni.

Olen maalannut koko elämäni aina nuoruusvuosista asti. Opettajan työn ohessa maalaaminen jäi vähemmälle enkä välttämättä kokenut tarpeelliseksi olla esillä taidemaalarina. Eläkkeelle päästyäni olen maalannut lähes päivittäin. Koen olevani vanhanaikaisesti taidemaalari, nykyistä kuvataiteilijan titteliä vierastan.

Maalausteni aiheet ovat voittopuolisesti olleet esinesommitelmia. En kuitenkaan sanoisi niitä asetelmiksi, sillä yritän kuvata esineillä tarinoita. Tulevan näyttelyni maalausten malleina ovat olleet tinakannut ja kiiltelevät messinkiesineet, ne pitävät torikokousta, ovat uimarannalla, seistä pönöttävat sukukuvassa, lentelevät taivaalla tai ovat iltalenkillä.

Pertti Pulkkinen, Kuopio. 2016
 

Pertti Pulkkinen on syntynyt 1936 Laatokan Karjalassa, Impilahdella. Pulkkinen on valmistunut kuvaamataidon opettajaksi Taideteollisesta oppilaitoksesta (Hki) sekä filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta (pääaineena taidehistoria).

Pulkkinen on toiminut opettajana Oulussa, Savonlinnassa ja Kuopiossa. Savonlinnassa hän oli taidelukion alkuunpanija ja lukion rehtori 11 ensimmäisen vuoden ajan.

Pulkkinen on osallistunut jyrytettyihin näyttelyihin ja pitänyt yksityisnäyttelyitä. Hänen teoksia on yksityisissä kokoelmissa.

Kuvallinen teosluettelo >

Lisätietoja:
G12 KUOPIO, Maaherrankatu 9, Kuopio | info@galleria12.fi | ti-to 12–18, pe-la 11–16