Sofia Rainio-Eskelinen
Virtaava kaupunki
7.9. - 26.9.2013
G12 Kuopio

Tervetuloa avajaisiin pe 6.9.2013 17-19!

Veden ja värin liike on läsnä kaikissa teoksissani. Akvarellimaalaamisessa minua kiehtoo työskentelyn nopeus ja liikkeen pysäyttäminen. Pysäytän värin liikkeen haluamallani tavalla paperille, kuten valokuvatessa ikuistetaan hetki. Tärkeää on, että maalausjälki jää raikkaaksi, vaikka käytänkin intensiivisesti voimakkaita, lähes puhtaita värejä. Käytän akvarellien lisäksi lähes kaikissa teoksissani myös guasseja. Niiden avulla kasvatan maalausteni värikirjoa ja taitan värejä, jolloin saan aikaan toivotut tulokset. Molempien värien käyttäytymisen oppiminen vaatii aikaa ja perehtymistä.

Virtaava kaupunki - näyttelyssä on esillä suurimpia maalauksiani. Teosten koolla on tärkeä merkitys, sillä suuressa mittakaavassa värin liike tulee parhaiten esiin. Rakennukset ovat aihepiiri, johon minun on helppo tarttua. Ne kiinnostavat yhä uudelleen ja uudelleen. Ne symboloivat samanaikaisesti vilkasta sosiaalista ympäristöä ja omaa tilaa, kotia.

Rakennuksen täytyy olla erikoinen, persoonallinen ja kaunis, jotta se inspiroi minua. Historialliset vaikutteet ja eri kulttuurien virtaukset saavat näkyä kaupungissani. "Keisarin aamutee kaupungintalon katolla"-maalaustani on inspiroinut Kuopion kaupungintalo. En koskaan maalaa realistisesti sitä, miten asiat yleensä nähdään. Maalaan sen, mitä kuvittelen näkeväni. Siihen usein auttaa, kun miettii kuinka pieni lapsi kuvaisi tavallisia arkipäivän asioita. Ikävä kyllä, aikuiset usein unohtavat taianomaisen maailman, jossa lapset elävät. Elämän voi nähdä satuna, jossa jokaisella asialla, esineellä ja ihmisellä on oma tarina kerrottavanaan.