Anu Kauhaniemi
Carousel
10.6. - 6.7.2017 | G12 KuopioVietin keväällä 2015 kuukauden Pariisissa perheeni kanssa. Esikoiseni oli tuolloin 4-vuotias ja
hänen kauttaan näin tutun kaupungin ensi kertaa lapsen näkökulmasta. Huomasin, että kaupungissa löytyi karuselli lähes joka kulman takaa. Oli vanhoja ja uusia, koristeellisia ja karuja, suuria ja pieniä. Eniten ihastuin vanhoihin, klassisiin karuselleihin, joiden saatoin kuvitella pyörittäneen lapsia jo 1800-luvulla.

Olen nyt toteuttanut näyttelyyn teossarjan, jossa tavoittelen karusellien tunnelmaa. Kuvaan karusellin liikettä, turvallista toistuvuutta, koristeellisuutta ja jotain katoavaa mennyttä maailmaa. Ne tuovat henkäyksen historiasta ja satujen taianhohtoisuutta nykypäivän kaupungin kaduille.

Maalaan akryyli- ja öljyvärein. Luonnostelen teokset ottamalla valokuvia sekä piirtämällä. Useimmiten työstän kerrallaan useasta teoksesta koostuvan sarjan. Olen viime vuosina kuvannut maalauksissani tilaa voimakkaan valo-varjo -kontrastin kautta. Niin olen tehnyt nytkin kuvatessani karuselleja. Leikittelen tilan illuusiolla: toisaalta haen syvyysvaikutelmaa, mutta samalla rikon sitä
voimakkaalla pelkistämisellä.

- Anu Kauhaniemi

Anu Kauhaniemi on Helsingissä asuva taidemaalari. Hän on valmistunut Taideteollisesta Korkeakoulusta (nyk. Aalto-yliopisto) taiteen maisteriksi 2005. Lisäksi hän on opiskellut arkkitehtuuria Teknillisessä Korkeakoulussa ja maalaustaidetta Kuvataideakatemiassa.

Kauhaniemi on osallistunut näyttelyihin vuodesta 2004 lähtien. Hänen teoksiaan on muun muassa Tampereen Taidemuseon ja Valtion taidekokoelmissa. Hän on Taidemaalariliiton ja Helsingin taiteilijaseuran jäsen.

Cv, Kauhaniemi Anu >
Kuvallinen teosluettelo, G12 Kuopio, 2017 >


Lisätietoja:
G12 KUOPIO, Maaherrankatu 9, Kuopio | www.galleria12.fi | 044 058 8434 | info@galleria12.fi