Melita Westerlund
PUUN KEPEÄ MIELI 
7.9. - 26.9.2019 | Galleria G12, Helsinki


Metsä, Karjalohjan metsä, mielipaikkani. Siellä olen liikkunut kymmenenvuotiaasta alkaen. Tuttuja ovat kalliot, polut, jotka johtavat marja- ja sieniapajille, sekä metsänlammet, joihin aina palaan. Metsät muuttuvat, puita kaadetaan ja uusia istutetaan. On löydettävä polut ja mättäät, silloin kalliot ovat osviittanani.

Viime aikoina minua on kiinnostanut maahan jätetyt, hylätyt puunrungot, joista näkee luonnon ajankulun. Olen patikoinut metsässä ja kerännyt mieleiseni puunosat, maahan hylätyt.

Maalattiaisessa työhuoneessani yhdistelen keräämistäni materiaaleista monenlaisia kokonaisuuksia teoksiksi. Töissäni haluan korostaa luonnon leikkimielistä ilmettä ja yllättävyyttä. Toivon, että työni herättävät katsojassa heidän omia erityisiä muistoja heidän metsäkokemuksistaan.

Kesät asun ja työskentelen metsän keskellä, pienen järven rannalla. Talvet asun jylhävuorisella saarella USA'an Mainen osavaltiossa. Siellä työhuoneessa ovat materiaalini erilaiset kuin ne, joita käytän kesällä Suomessa.

Mainessa työstän etupäässä metallia hitsaamalla moniosaisiksi veistoksiksi ja installaatioiksi. Näitä teoksia on minulta tilattu kouluihin ja muihin julkisiin tiloihin. Veistokseni ovat luontoaiheisia, vaikkakin metallista, kuten esimerkiksi meri- ja korallityöt, jotka osittain ovat voimakkaitten väripintojen peittäminä.

Sekä metalli- että puuveistoksissani pyrin korostamaan leikkimielisyyttä ja arvaamattomuutta.

Melita Westerlund, 2019

 

Melita Westerlund on syntynyt ja opiskellut Suomessa. Hän aloitti taideopiskelunsa L'Ecole Des Beaux Art'issa Tunisiassa, jossa hän opiskeli maalausta vuoden.

Hän jatkoi Vapaassa Taidekoulussa ja valmistui Taideteollisesta Korkeakoulusta vuonna 1973. Tämän jälkeen hän asui Lontoossa ja Kenyassa.

Nairobin Yliopistossa hän opetti arkkitehtiosastolla piirustusta. Hänen ensimmäinen tilaustyönsä oli Kenyan Kansallispankin suuri seinämaalaus.

New Yorkin osavaltion SUNY:ssä hän suoritti maisterin tutkinnon kuvanveistossa ja opetti piirustusta arkkitehtiosastolla.

Vuonna 1982 hän muutti Maineen. Siellä hänellä on ollut useampia tilaustöitä ja näyttelyitä. Hän kuuluu College of The Atlantic'in opettajakuntaan.
 

CV, Melita Westerlund, 2019 >>


Lisätietoja:  Galleria G12 | Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 
 
 
 

Melita Westerlund, Piiloleikki, 2019, mänty, kuitu, 166x100x40cm