Arto Kettunen
E L I N A
29.8. – 17.9.2020 | Galleria G12, Helsinki

Taiteilijatapaaminen 17.9.2020 klo 16-17.00. Tervetuloa!

Näyttelyn nimi Elina viittaa puolisooni Elinaan, jota olen käyttänyt maalausteni mallina. Minulle oli tärkeää valita maalausten malliksi itselleni läheinen henkilö. Halusin kuvata maalauksissani nuoren naisen arkea. Aloitin maalaussarjan tekemisen noin kaksi vuotta sitten, vähän sen jälkeen, kun tapasin Elinan ensimmäistä kertaa.

Teosteni lähtökohtana on ollut itse ottamat valokuvat, mutta maalausprosessin edetessä olen etsinyt referenssimateriaalia myös muista lähteistä. Maalausteni valmistuminen kestää yleensä useita kuukausia, jopa vuosia. Suurin osa tästä ajasta ei ole aktiivista maalaamista, vaan teoksen työstäminen on enemmän katsomista. Katson teosta, ja yritän saada kaikki sommitelman osa-alueet toimimaan harmoniassa keskenään. Tässä kohtaa prosessi on haastavinta, ja työskentelyyn liittyy paljon kokeilua ja uudelleen maalaamista. Viimein kaikki alkaa kuitenkin toimia maalauksessa, ja olen kokonaisuuteen tyytyväinen – silloin maalaus on valmis.

- Arto Kettunen, 2020
 

Arto Kettunen (s. 1987) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Valmistumisen jälkeen Kettunen on osallistunut useisiin ryhmä- ja yksityisnäyttelyihin eri puolilla Suomea. Hänen teoksiaan on useissa kokoelmissa, muun muassa Valtion taidekokoelmissa.
 

CV, Arto Kettunen, 2020 >>

Näyttelyn teoksiin voi tutustua myös verkkokaupassamme sekä tarvittaessa varata yksityisnäytön galleriaan.
Arto Kettusen maalauksia verkkokaupassa >>

Lisätietoja: 
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 

Arto Kettunen, "Wonder Woman", öljy, 160 x 140cm, 2020