D I A L O G I
18.7. - 6.8.2020 | Galleria G12, Helsinki


Dialogi -näyttelyn teema kuvaa toisaalta taiteilijoiden välistä vuorovaikutusta ja heidän välille syntynyttä keskustelua, toisaalta tekijöiden itsensä ja materiaalin välistä vuoropuhelua ja/tai suhdettaan ympäristöönsä. Teokset lähestyvät näyttelyn teemaa eri tavoin ja jokainen näyttelyn teos on itsenäinen tulkinta tai tarina yksittäisestä aiheesta.  Yhdessä ne muodostavat ennen näkemättömän kokonaisuuden, joka esittelee nykykeramiikkataiteen eri puolia, näkökulmia, lähestymistapoja sekä tekijöitä.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat Arni Aromaa, Aura Kajas, Kirsi Kivivirta, Katja Kotikoski, Saana Murtti, Johanna Ojanen sekä Tiina Tarvainen. Taiteilijoita yhdistää ennen kaikkea keramiikan käyttö teosten materiaalina.

Arni Aromaa tunnetaan paitsi teollisena muotoilijana myös keramiikkataiteilijana. Muotoilun ja kuvanveiston lisäksi hänen töissään yhdistyvät keramiikka ja lasi. Näyttelyn teoksissa hän tutkii näiden kahden materiaalin välistä dialogia.

Aura Kajas tunnetaan erityisesti naivistisista eläinveistoksista. Tyylitellyt eläinhahmot syntyvät taidokkaasti käsinrakentamalla ja/tai veistämällä. Vahva luontosuhde tulee esiin omaleimaisella tavalla hänen taiteellisessa tuotannossaan.

Veistosten lisäksi erilaiset julkisten ja yksityisten tilojen arkkitehtoniset laatta- ja tiiliteokset ovat olennainen osa Kirsi Kivivirran tuotantoa. Seinäteokset syntyvät lukemattomista pienistä elementeistä. Voimakas tilan tuntu korostuu teosten kuva-aiheissa ja sommittelussa.

Katja Kotikosken työskentelyä ohjaavat ennen kaikkea kiinnostus materiaaliin ja muotoon. Hänen minuutta ja mielitekoja pohdiskelevien teosten aiheisiin on tarttunut vaikutteita arjen ohikiitävistä hetkistä.

Saana Murtti tekee veistoksia, joita taustoittaa havainto- ja kokemusperäinen tieto. Hänen teoksensa käsittelevät mm. vuorovaikutuksen ja katoamisen teemoja.

Johanna Ojasen tuotanto keskittyy kotiin ja sen käyttökeramiikkaan. Hänen töilleen on ominaista minimalistinen ja samanaikaisesti leikkisä ote. Ojasen tavoitteena on helposti lähestyttävät esineet, joiden keskiössä on elämä niiden ympärillä.

Tiina Tarvainen työskentelee keramiikka- ja ympäristötaiteen parissa. Vastapainoksi kiihtyvälle elämänrytmille ja yksilön toiminnan syy-seuraussuhteiden monimutkaisuudelle, on rytmin hidastamisesta ja ajan luomisesta ajatuksille muotoutunut keskeinen teema hänen työskentelyssään.

Työpari Ojanen & Tarvainen osallistuvat näyttelyyn yhteisillä teoksilla.
 

Kiitokset näyttelyä tukeneelle Taiteen edistämiskeskukselle (Taikelle).

Taiteilijoiden CV >>

Kuvallinen teosluettelo, DIALOGI, 2020 >>
Näyttelyn teokset löytyvät G12 verkkokaupasta. >>
Arni Aromaa >>
Aura Kajas >>
Kirsi Kivivirta >>
Katja Kotikoski >>
Saana Murtti >>
Johanna Ojanen
& Tiina Tarvainen >>

Lisätietoja: 
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fiD I A L O G I
18.7. - 6.8.2020 | Galleria G12, Helsinki


Arni Aromaa,
Aura Kajas,
Kirsi Kivivirta,
Katja Kotikoski,
Saana Murtti,
Johanna Ojanen
sekä
Tiina Tarvainen

 

Saana Murtii, Sarjasta Beyond preconceptions, 2018,
keramiikka, 55 x 45 x 48 cm, käsinrakentaminen ja valaminen