Irma Hameri
Flow/ers
28.9. - 17.10.2019 | Galleria G12, Helsinki

Irma Hamerin maalauksia verkkokaupassa >>

 

Maalaus on minulle myös mietiskelyä, ajaton hetki täynnä ylllätyksiä -kuin merellä sumun hälvetessä esiin tuleva saari, jonka olemassa olosta en edes tiennyt. 

Valon  jatkuva vaihtelu luonnossa ja kaikkialla läsnä oleva maailmankaikkeuden luova energia kiehtoo minua. 
 
Maalaan intuitiivisesti ja teokseni rakentuvat usein pitkilläkin aikaväleillä kerroksittaisista väripinnnoista ja fragmenteista, joissa abstraktit muodot ja kuvalliset vihjeet sulautuvat yhteen liikkeenomaisten värivirtausten kanssa. 

Töissäni ei ole vain yhtä katsetta ohjaavaa tarkennuspistettä vaan ne jättävät katseelle vapauden tutkia eri elementtejä, ja näin herättää tunteita ja saada yhteyden maalaukseen kuin mieleenpalautuvaan uneen ja unelmaan.
 
"Flow/ers" on  ensimmäinen henkilökohtainen taidenäyttelyni Suomessa.
 
Irma Hameri, 2019

Irma Hameri on suomalais-sveitsiläinen kuvataiteilija. Hän asuu ja työskentelee tällä hetkellä Sveitsissä, mutta on maalannut viime vuosina myös taiteilijaresidesseissä Amsterdamissa ja Barcelonassa. Hän on Sveitsin ammattitaiteilijoidenliiton, Geneven taideyhdistyksen ja Kansainvälisen taideyhdistyksen jäsen.

Hamerin maalauksia on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä ja taidemessuilla Suomessa, Sveitsissä, Ranskassa, Hollannissa , Saksassa ja Italiassa ja Yhdysvalloissa. Hänen teoksia on lukuisissa yksityiskokoelmissa Euroopassa ja Yhdysvalloissa. 

 

Lisätietoja:  Galleria G12 | Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 

 
 

Irma Hameri, Sun Scape, 2015, 115 x 115cm, acrylic and oil on linen

 


Irma Hameri, A Surprise, 2018, 200 x 145cm,  acrylic and oil on linen

 

Irma Hameri, Abundance, 2017, 160 x 130cm, akryyli ja öljy kankaalle