Irma Hameri
T/HERE
3.7. - 22.7.2021
| Galleria G12
 

 Irma Hamerin maalauksia verkkokaupassa >>

Korona epidemian aikana luomani maalaukset ovat kuin matkapäiväkirjaa erilaisista tunnelmista, mieleni vaihtuvassa maisemassa. 
 
"Saman taivaan alla" teos viittaa siihen, että olemme täällä yhdessä.
 
Pandemian aikana olimme maantieteellisesti eristyksissä, mutta ajatuksissamme usein samaan aikaan monessa paikassa. Pitääksemme yhteyttä toisiimme jaoimme läsnäolomme virtuaalimaailmassa, samalla matkustusrajoitukset palauttivat meidät enemmän juurillemme.
 
Näyttelyn otsikko T/here oli mielessäni jo ennen pandemiaa, aikana jolloin matkustaminen oli vielä helppoa. 
 
Asun ja työskentelen Sveitsissä. Viime kesänä Pandemian ensimmäisen aallon jälkeen maalasin Amsterdamissa. Pyöräilin ateljeen vanhalle varastoaluelle turistivirroista hiljentyneitä kanaalikatuja pitkin. Palasin maalaamaan Amsterdmiin myös tänä keväänä - ulkonaliikkumiskiellon loputtua ja rajoitusten vähitellen hellittäessä elämä ja iloiset äänet kaikuivat pian kanaaalikujilla.
Maailma alkaa herätä... 
 
Tämä on ensimmäinen vierailuni Suomeen edellisen näyttelyn jälkeen vuonna 2019.
 

Irma Hameri 

 

T/HERE -
Paintings created for this exhibition during C-19 times are like travelling diaries and different moods in my mind's changing landscape.
The painting "Under the Same Sky" refers to us all being t/here together. My "here" becomes your "there". 
Being separated geographically during Pandemic, we were everywhere in our thoughts in days of distancing, often globally sharing our presence in the virtual world to connect with others.  On the other hand, travel restrictions altered us to stretch our minds and reunite us back to our roots. 
T/HERE -the title of exhibition was in my mind already before the pandemic, when travelling was easy. 
I live and work in Switzerland. Last Summer, after the first wave of Pandemic I painted in Amsterdam. I was cycling to the old storage area to my studio along the quiet canals- empty from tourist streams. I returned to paint in Amsterdam this Spring as well. After the curfew ended and the restrictions gradually eased, life and happy voices soon echoed trough the canal streets.
The World is starting to wake up… 
This is my first visit to Finland after previous exhibition, 2019.
Irma Hameri
 

Lisätietoja:  Galleria G12 | Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 
 

Aiemmat näyttelyt:
Irma Hameri

Flow/ers

28.9. - 17.10.2019 | Galleria G12, Helsinki

Maalaus on minulle myös mietiskelyä, ajaton hetki täynnä ylllätyksiä -kuin merellä sumun hälvetessä esiin tuleva saari, jonka olemassa olosta en edes tiennyt. 

Valon  jatkuva vaihtelu luonnossa ja kaikkialla läsnä oleva maailmankaikkeuden luova energia kiehtoo minua. 
 
Maalaan intuitiivisesti ja teokseni rakentuvat usein pitkilläkin aikaväleillä kerroksittaisista väripinnnoista ja fragmenteista, joissa abstraktit muodot ja kuvalliset vihjeet sulautuvat yhteen liikkeenomaisten värivirtausten kanssa. 

Töissäni ei ole vain yhtä katsetta ohjaavaa tarkennuspistettä vaan ne jättävät katseelle vapauden tutkia eri elementtejä, ja näin herättää tunteita ja saada yhteyden maalaukseen kuin mieleenpalautuvaan uneen ja unelmaan.
Irma Hameri, 2019

Irma Hameri on suomalais-sveitsiläinen kuvataiteilija. Hän asuu ja työskentelee tällä hetkellä Sveitsissä, mutta on maalannut viime vuosina myös taiteilijaresidesseissä Amsterdamissa ja Barcelonassa. Hän on Sveitsin ammattitaiteilijoidenliiton, Geneven taideyhdistyksen ja Kansainvälisen taideyhdistyksen jäsen.

Hamerin maalauksia on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä ja taidemessuilla Suomessa, Sveitsissä, Ranskassa, Hollannissa , Saksassa ja Italiassa ja Yhdysvalloissa. Hänen teoksia on lukuisissa yksityiskokoelmissa Euroopassa ja Yhdysvalloissa. 

Irma Hamerin maalauksia verkkokaupassa >>

 

Lisätietoja:  Galleria G12 | Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 
 
 
 

Irma Hameri, Sun Scape, 2015, 115 x 115cm, acrylic and oil on linen

 


Irma Hameri, A Surprise, 2018, 200 x 145cm,  acrylic and oil on linen

 

Irma Hameri, Abundance, 2017, 160 x 130cm, akryyli ja öljy kankaalle