Irma Hameri
T/HERE
3.7. - 22.7.2021
| Galleria G12

 
 
T/HERE- (Siellä/Täällä)  näyttelyn otsikko oli mielessäni jo ennen pandemiaa, aikana
jolloin matkustaminen oli vielä helppoa. Korona epidemian aikana luomani maalaukset ovat kuin matkapäiväkirjaa erilaisista tunnelmista, mieleni vaihtuvassa maisemassa. 
 
"Saman taivaan alla" teos viittaa siihen, että olemme täällä yhdessä.
 
Koska olemme maantieteellisesti erillään, olemme kaikkialla, etenkin ajatuksissamme. Pitääksemme yhteyttä toisiimme jaamme usein läsnäolomme virtuaalimaailmassa, toisaalta nykyiset matkustusrajoitukset ovat palauttaneet  meidät enemmän juurillemme.
 
Asun ja työskentelen Sveitsissä, viime kesän maalasin Amsterdamissa, tämä on ensimmäinen vierailuni Suomeen edellisen näyttelyn jälkeen vuonna 2019.
 
Irma Hameri 

 
T/HERE -the title of exhibition was in my mind already before the pandemic, when travelling was easy. Paintings created for this exhibition during C-19 times are like travelling diaries and different moods in my mind's changing landscape.
 

The painting "Under the Same Sky" refers to us all being t/here together. My "here" becomes your "there".

Being separated geographically, we are everywhere, especially in our thoughts in these days of distancing, often globally sharing  our presence in the virtual world to connect with others.  On the other hand, travel restrictions have altered us to stretch our minds and reunite us back to our roots.

I live in Switzerland and spent last summer painting in Amsterdam – this is my first visit to Finland since my previous exhibition in 2019. 
 
Irma Hameri
 
 

Lisätietoja:  Galleria G12 | Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 
 

Aiemmat näyttelyt:
Irma Hameri

Flow/ers

28.9. - 17.10.2019 | Galleria G12, Helsinki

Maalaus on minulle myös mietiskelyä, ajaton hetki täynnä ylllätyksiä -kuin merellä sumun hälvetessä esiin tuleva saari, jonka olemassa olosta en edes tiennyt. 

Valon  jatkuva vaihtelu luonnossa ja kaikkialla läsnä oleva maailmankaikkeuden luova energia kiehtoo minua. 
 
Maalaan intuitiivisesti ja teokseni rakentuvat usein pitkilläkin aikaväleillä kerroksittaisista väripinnnoista ja fragmenteista, joissa abstraktit muodot ja kuvalliset vihjeet sulautuvat yhteen liikkeenomaisten värivirtausten kanssa. 

Töissäni ei ole vain yhtä katsetta ohjaavaa tarkennuspistettä vaan ne jättävät katseelle vapauden tutkia eri elementtejä, ja näin herättää tunteita ja saada yhteyden maalaukseen kuin mieleenpalautuvaan uneen ja unelmaan.
Irma Hameri, 2019

Irma Hameri on suomalais-sveitsiläinen kuvataiteilija. Hän asuu ja työskentelee tällä hetkellä Sveitsissä, mutta on maalannut viime vuosina myös taiteilijaresidesseissä Amsterdamissa ja Barcelonassa. Hän on Sveitsin ammattitaiteilijoidenliiton, Geneven taideyhdistyksen ja Kansainvälisen taideyhdistyksen jäsen.

Hamerin maalauksia on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä ja taidemessuilla Suomessa, Sveitsissä, Ranskassa, Hollannissa , Saksassa ja Italiassa ja Yhdysvalloissa. Hänen teoksia on lukuisissa yksityiskokoelmissa Euroopassa ja Yhdysvalloissa. 

Irma Hamerin maalauksia verkkokaupassa >>

 

Lisätietoja:  Galleria G12 | Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 
 
 
 

Irma Hameri, Sun Scape, 2015, 115 x 115cm, acrylic and oil on linen

 


Irma Hameri, A Surprise, 2018, 200 x 145cm,  acrylic and oil on linen

 

Irma Hameri, Abundance, 2017, 160 x 130cm, akryyli ja öljy kankaalle