ILPPO ALHO - MARJA MALI

MIndgames
10.5. - 29.5.2014
G12 Kuopio

Kuvataiteilijat Marja Mali ja Ilppo Alho ovat työskennelleet yli 20 vuotta yhteisissä työtiloissa. Näyttelyssä on mahdollisuus yleisöllä tutustua taiteilijoiden tuotantojen vuorovaikutuksen tuloksiin. Näyttelyn teokset ovat akryyli- ja alkydimaalauksia.

 

Ilppo Alhon teokset ovat akryyli- ja alkydimaalauksia teräs -ja  mdf-pohjille. Ilppo Alhon työskentelytapa on suunnitelmallisuuden ja spontaanisten työtapojen yhdistelmä niin aiheidenkin kuin maaliaineiden käsittelyssä.  Teosten kuvallista sisältöä voisi luonnehtia vakiintuneella käsitteellä mielenmaisema ja todellisen maisemakuvan rakenteita on käytetty teosten sommitelmallisena runkona.

Kriitikko Otso Kantokorpi kirjoitti Kauppalehdessä 18.3.2009 Ilppo Alhon näyttelystä ”Eclipse” seuraavasti (osa kritiikistä):” Kuvataiteilija Ilppo Alho (s. 1954) on melko harvinainen tapaus: maalatessaan hän on abstrakti maalari, joka onnistuu samalla olemaan jotenkin pateettinen. Taiteilijathan eivät yleensä pidä tällaisista määreistä, mutta tarkoitan pateettisella amerikkalaisen elokuvan surkean miehen sijaan pikemminkin jotain samaa kuin Pjotr Tsaikovskin veli nimetessään Tsaikovskin kuudennen sinfonian Pateettiseksi sinfoniaksi.”

CV Ilppo Alho >
Verkkokauppa >

Marja Malin teokset ovat akryylimaalauksia kankaalle. Marja Malin työskentely on impulsiivista ja prosessinomaista. Lähtökohtana on kuitenkin aina jokin temaattinen idea, joka prosessissa muuntuu ja saa uudet kasvot. Teosten sisällöt käsittelevät myös ihmisen tunteen ja alitajunnan tapahtumia, rationaalisuuden ulkopuolella, mielen maailmassa.

”Näkökulmia vaihtelemalla ja niihin soveltuvia maalauksellisia tekniikoita varioimalla Mali luo goottilaisuuden ja kolorismin välillä kelluvan todellisuuden. Se määräytyy ilahduttavasti maalausten sisäisten ehtojen mukaan ajasta, paikasta ja loogisesta ymmärryksestä riippumatta.” HS.04.02.2007, osa Jukka Yli-Lassilan artikkelista: ”Kun maailma ei riitä”

CV Marja Mali >

Verkkokauppa >

Lisätietoja: 

G12 KUOPIO, Minna Canthin katu 15, Kuopio | 044 058 8434 | info@galleria12.fi

Kuvallinen teosluettelo 2014 >

 

aho
Ilpo Alho
aho
Ilpo Alho
mali
Marja Mali
mali
Marja Mali