Katri Kempas, Suojassa, 2019
 
 
 
 

Katri Kempas ja
Ida Sokka

Muna ja kivi, kertomuksia pyhästä
4.1. - 23.1.2020 | Galleria G12, Helsinki

Verkkokaupassa Katri Kempaksen maalauksia >>
Verkkokaupassa Ida Sokan maalauksia >>

Katri Kempas (s. 1985, Tampere) ja Ida Sokka (s. 1988, Tampere ) valmistuivat molemmat Tampereen Ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2016.

Kempas työskentelee yleensä installaatioiden ja maalauksen kanssa, Sokka maalauksen, mutta tässä näyttelyssä Kempakselta on maalauksia ja Sokalta installaatio. Tämä on heidän kolmas yhteinen näyttelynsä.


"Maalaukseni ovat mielikuvituksesta kumpuavia abstrakteja karttoja oman mielen maisemaan. Kiinnepisteinä näissä ajatuskartoissa ovat sanat toivo, keskenmeno, kuolema, Taivas, vuoret, Kebnekaise, äiti, sairaus, epäusko, odotus, pelko, synti, usko, epäusko, parantuminen, ihme ja syöpä. Näyttelyn teokset saivat alkunsa kesällä 2019 Kebnekaisen vaelluksella tehdyistä luonnoksista. Vuoriaiheet ovat olleet minulle aiemminkin rakkaita. Kebnekaisen matkalta kumpuaviin teoksiin liittyy myös oman keskenmenon suru.


Maalaaminen on minulle rukouksenomainen tila, jossa omat ajatukset ja tunnetilat sulautuvat väreinä puulevylle. Sielu ja mieli voivat kohdata maalauksessa itseä ja omia ajatuksia suuremman, Lohduttajan. Maalaukset syntyvät ihmettelystä, loputtomista kysymyksistä, epäuskon ja uskon vuoropuhelusta, vihasta, kiitollisuudesta ja kaiken ylistyksestä."

Katri Kempas
CV, Katri Kempas, 2020 >>

Verkkokaupassa Katri Kempaksen maalauksia >>


"Kun sain keskenmenon, elämä pakeni minusta hyvin konkreettisella tavalla. Kohtuni, ensin elämän kantajana, sitten kuoleman kantajana. Kohtu, ensimmäisenä ja viimeisenä lepopaikkana. Kohtuni hautana."

Ida Sokka, 2019
CV, Ida Sokka, 2020 >>

Verkkokaupassa Ida Sokan maalauksia >>

Lisätietoja: 
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi