Maria Laine
Verkkokauppaan >>

Maria Laine on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2008 Lahden ammattikorkeakoulun Taideinstituutista. Hänen teoksiaan on ollut vuosittain esillä lukuisissa kotimaisissa näyttelyissä, kuten Galleria Katariinassa, Galleria KONEessa, Pyhäniemen kartanossa, sekä Lahden historiallisella museolla. Vuonna 2010 Laine voitti Taidekeskus Salmelan nuorten kuvataidekilpailun. Taiteellisen työn ohessa hän toimii tuntiopettajana Taide- ja muotoilukoulu Taikassa. Laineen teoksia löytyy muun muassa Aineen kuvataidesäätiön, Lahden taidemuseon, Taidekeskus Salmelan ja Mäntyharjun kunnan kokoelmista.


Aiemmat näyttelyt:
Maria Laine | Float / Between
8.4. - 27.4.2017 | G12 Kuopio

Maria Laineelle (s.1983) ihmiskeho ja mieli on loputon innoituksen lähde. Maalauksissaan hän kuvaa inhimillisiä tunteita ja ihmisen olemusta paljaimmillaan. Laine johdattelee katsetta hahmojensa iholta syvemmälle ihmismieleen. Float / Between näytttelyn maalauksissa rajalla olemisen kokemus nousee monella tapaa esille. Maalauksissa toistuu pintoja, jotka osaksi peittävät, rajaavat, heijastavat, liikuttavat tai kannattelevat ihmishahmoja. Maalausten hahmot ovat kääntyneet kohti yksityistä kokemusmaailmaansa mutta ovat samalla vahvasti esillä ja hakevat yhteyttä katsojaan.

”Valoa ja muotoa Laine kuvaa taitavasti ja huolellisesti viimeistellen. Viimeistellystä toteutuksesta huolimatta hänellä on erinomainen kyky jättää teos avoimeksi tulkinnalle, herättää katsojan uteliaisuus näkymätöntä kohtaan. ”(Antti Salokannel, Taidegraafikko, KM) 

Näyttelyä on tukenut Kauno ry

Cv, Maria Laine >
Teosluettelo, 2017 >

Lisätietoja:
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 
 

Float / Between, 2017, öljy kankaalle, 180x145cm