Saara Vainio
JOKA VARJOAAN TAVOITTAA
15.2. - 5.3.2020 | Galleria G12
 

Maalaukseni välittävät tarinoita outoudesta ja hiljaisuudesta. Teen sadunomaisia kuvia tapahtumista ja tilanteista, joissa tosi ja epätosi, satu ja arki, kohtaavat maagisen realismin muodossa.

Kertojanääneni on tietoisesti vaivihkainen ja hienovarainen. Visuaalisessa maailmassa, jossa kaikki mahdollinen on jo kerrottu toinen toistaan ravistelevammilla, räikeämmillä ja provokatiivisemmilla keinoilla se voi jäädä kuulematta, jos on tottunut reagoimaan vain huutoon. Maalaukseni esittävät kutsun toiseen maailmaan, ja siihen voi halutessaan tarttua.

Maalausteni esittävyys ja samanaikainen epätodellisuus saavat kuvittelemaan aiheen ympärille tarinoita. Toisinaan maalaus syntyy hetkellisestä havainnosta, silmänräpäyksen pysäyttämisestä. Leikkiminen mittakaavalla on kiehtonut minua pitkään.

Kerrontani väline on anteeksipyytelemätön realismi, joka on minulle pakoton ja luonteva tapa maalata. Realistinen esitystapa alleviivaa lempeän outouden ja arvoituksellisuuden teemoja. Kaikki teokseni ovat paperille maalattuja akvarelleja. 

Saara Vainio, 2020
 

CV, Saara Vainio >>

Saara Vainion maalauksia verkkokaupassa >>

Lisätietoja: 
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 
 

Saara Vainio, Joka varjoaan tavoittaa, 2019