KIRSI SIPONENLapinlahtelainen Kirsi Siponen on tehnyt taidetta lapsuudestaan lähtien. Pieni lettipää lähti navettaan ja laitumelle piirtämään lehmiä. Kokeiltuaan piirtämisen lisäksi myös maalausta ja kuvanveistoa, hän on havainnut kuvanveiston olevan mielekkäin ja luontevin tekemisen muoto, jota työskentely taidevalajana tukee.

Siponen opiskeli metalliseppä-artesaaniksi Petäjäveden ja Mikkelin Käsi- ja taideteollisuus-oppilaitoksissa sekä pätevöityi taidevalajaksi oppisopimuksella lapinlahtelaisessa taidevalimossa. Kuvanveistäjänä hän on itseoppinut.

Siposelle käsillä tekeminen on elämäntapa ja taiteen tekeminen elämän mittainen sarka. Taiteellinen työskentely vaatii rauhallisen ympäristön; oman tilan ja aikaa. Hän uskoo, että naistaiteilijoiden on mieskollegoitaan hankalampaa sovittaa työn, kodin ja perheen asettamat vaatimukset toimivaksi kokonaisuudeksi. Siposen mielestä taiteilijasta täytyy löytyä paitsi sitkeyttä, uskoa, tahtoa ja myös kykyä nähdä perheen, työn ja taiteen muodostama kokonaisuus rikkautena.

Veistoksensa Siponen tekee yleensä savesta, mutta hän käyttää myös muita materiaaleja, kuten vahaa ja kipsiä. Lopulta teokset valetaan useiden työvaiheiden kautta pronssiin. Teostensa aiheet hän löytää muun muassa nähdystä ja koetusta; lapsuuden muistoista, ihmissuhteista, lapsista ja eläimistä. Erityisesti kotitilan tutut lehmät ovat lähellä hänen sydäntään. Aiheet voivat myös olla täysin fiktiivisiä. Toisinaan taas valokuvat toimivat inspiraation herättäjänä.

verkkokauppaan >>