Tarja Wallius

Teoksia verkkokaupassa >>

Tekstiilitaiteilija Tarja Wallius asuu ja työskentelee Kuopiossa. Hän on työskennellyt yli kaksikymmentä vuotta erilaisten tekstiiliprojektien parissa sekä koti- että ulkomailla. Viime vuosina monet matkat ovat suuntautuneet Afrikkaan. Pääasiallisina tekstiiliteostensa materiaaleina Tarja on käyttänyt kierrätysmateriaaleja. Ympäristöasiat ovat aina olleet hänelle tärkeitä.

Teoksissaan Tarja käsittelee usein ihmisten välisiä suhteita ja naisena olemista.
 

Tarja Walliuksen teoksia on ollut lukuisten kotimaan näyttelyiden ohella kansainvälisissä jurytetyissä näyttelyissä mm. Amerikassa, Belgiassa, Italiassa, Portugalissa ja Virossa. Hänen teoksiaan löytyy Suomen käsityömuseon, Varkauden Taitotalon, Pohjois-Savon taidetoimikunnan, Savon Sanomien ja Györin kaupungin kokoelmista.


 

Aiemmat näyttelyt:
Tarja Wallius

DREAM - UNELMA
| 27.6. - 16.7.2015 | G12 Kuopio

 

Pseudo-Demonthenes julisti 300-luvulla EAA: "Meillä on kurtisaanit ilonpitoon, jalkavaimot saadaksemme jokapäiväisen huolenpitomme ja aviopuolisot, jotta saisimme laillisia lapsia; he ovat myös kotimme uskollisia vartijoita.”
 

Naisella on kautta aikojen ollut monia rooleja. Miten nainen itse kokee kaikki nämä odotukset?

Ihminen etsii, kaipaa toista ihmistä. Ihmisiä yhdistää rakkauden kaipuu. Kaikki eivät kuitenkaan ole viattomia toista ihmistä vilpittömästi etsiviä henkilöitä. Myös kokemukseni vuosien ajalta Afrikasta: naisten kaltoinkohtelu ja hyväksikäyttö on arkipäivää.
 

Näitä ilmiöitä seuranneena sain sysäyksen teokselleni DREAM – UNELMA. Mekko muistuttaa hääpukua. Lähempi tarkastelu osoittaa riipaisevan materiaalin: käytetyt tekstiilinenäliinat. DREAM - UNELMA -teosta varten olen haastatellut eri vuosikymmenillä syntyneitä perheeni naisia. Naisten tarinat ovat muokkautuneet teoksessa oleviksi kirjonnoiksi.
 

Näyttelyn aikana kerään suomalaisten naisten tarinoita seuraavaa teosta varten, jonka materiaali valikoituu tarinoiden pohjalta.

Tarja Wallius, 2015
 

DREAM - UNELMA työskentelyä on tukenut Pohjois-Savon kulttuurirahasto. Kiitos!
 

Kuvallinen teosluettelo, 2015 >
Verkkokauppaan >


Lisätietoja:
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | g12helsinki@gmail.com

Tarja Wallius, 2015, Dream - Unelma