KIRJA, Tapani Mikkonen

KIRJA, Tapani Mikkonen

Kirjailija: Mikkonen Tapani; Kantokorpi Otso; Lavonen Kuutti; Virtanen Maarit
Kustantaja: Parvs Publishing
ISBN-13: 9789525654172
Kieli: Monikielinen
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2008

Hinta: 35.00 € 
sis. alv 10%


kpl

Taidegraafikko Tapani Mikkonen (s. 1952) tunnetaan maalauksellisen värigrafiikan ja monumentaaligrafiikan uranuurtajana Suomessa. Muun muassa kuvataiteen valtionpalkinnolla vuonna 2003 palkittu Mikkonen on myös luonut kansainvälistä uraa. Kansainvälisiä vaikutteita voi myös jäljittää Mikkosen teoksista. Hän on matkustanut muun muassa Japanissa, Espanjassa ja Länsi-Afrikassa, joiden kaikkien kuvakulttuurin juonteita voi hahmottaa hänen värimaailmansa ja aihepiirien muutoksissa.


Maarit Virtasen toimittama Tapani Mikkonen (Parvs 2009) kokoaa nyt yksiin kansiin laajan katsauksen Mikkosen keskeisintä tuotantoa. Mikkosen monivuotiset ystävät, taidegraafikko Kuutti Lavonen ja taidekriitikko Otso Kantokorpi avaavat omista näkökulmistaan Mikkosen tuotantoa.

Kaksikielisessä (suomi, englanti), kauttaaltaan nelivärisessä kirjassa on myös Mikkosen täydellinen teosluettelo vuosilta 1987-2008 sekä Mikkosen uran ja elämänvaiheet kartoittava kronologia.

Teoksen ulkoasusta vastaa yksi Viron tunnetuimmista ja palkituimmista graafisista suunnittelijoista, Tiit Jürna - Mikkosen monivuotinen ystävä hänkin.