Muhammad Khan

Muhammad Khan syntyi Pakistanissa. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui National College of Artsista Lahoressa Pakistanissa vuonna 2005. Khan on työskennellyt kuvataiteen alalla viimeiset 17 vuotta. Hänen töitään on ollut esillä laajasti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä kansainvälisesti ja kansallisesti.

Khan työskentelee erilaisissa genreissä ja tekniikoissa. Hän rakastaa akvarellitekniikkaa, jossa hän löytää vähitellen mahdollisuuksia rakentaa kuvia lisäämällä ohuita värikerroksia ja renderöimällä ne pisteyttäen pienillä siveltimillä kuten kollaasissa. Hänelle työn muodolliset näkökohdat ovat tärkeitä. Hänen teokset esittävät usein realistisesti kuvattuja aiheita voimakkain värein kuvatussa surrealistisessa taustassa.

Hänen loputon pyrkimyksensä löytää ja taistella todennäköisyyksiä vastaan ei lopu koskaan, ja hänen työssään tämä kamppailu on havaittavissa. Hän yrittää aina kuvata työssään anteliaasti koko ihmisen kehityksen näytelmää, menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Hänen työnsä määrittelee hänen olemassaolonsa. Hänellä on aina ollut intohimo kehittää tai tuoda esiin mitä ”nykyaikainen” yhteiskuntamme näyttää menettäneen.

Khan on työskennellyt useissa taiteilijaresidensseissä ulkomailla kuten Espanjassa ja Pakistanissa.

Khanin teoksia on kokoelmissa Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Espanjassa, Saudi-Arabiassa, Pakistanissa ja Suomessa; mm. Suomen museojohtajat, Valtion taidemuseon pääjohtaja, HUS:n sairaalat, Helsingin kaupunki, Malesian islamilainen taidemuseo, hotelleissa, ravintoloissa sekä yksityiskokoelmissa.

Hän on Helsingin Taiteilijaseuran sekä Taidemaalariliiton jäsen.

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa