Arni Aromaa

Arni Aromaa on teollinen muotoilija, joka työskentelee Helsingissä omassa suunnittelutoimistossaan. Teollisen muotoilijan työnsä rinnalla hän työskentelee kuvanveiston parissa käyttäen keramiikkaa päämateriaalinaan. Tekniikkoina Aromaa hyödyntää muotteihin valua ja prässäystä sekä suuremmissa teoksissa käsin rakentamista. Teokset ovat aiheiltaan luonnosta inspiroituneita, mutta niiden muotokieli, viimeistely ja toteutustekniikat ammentavat Aromaan teollisen muotoilijan taustasta. Aromaa on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin ja hänen töitään on muun muassa Valtion ja Modernin taiteen museo EMMA:n kokoelmissa. Hän on saanut useita muotoilupalkintoja, muun muassa Muotoilun valtion palkinnon 2012 yhdessä kollegansa Sauli Suomelan kanssa.

Viime vuosina Aromaa on tutkinut töissään erityisesti keramiikan ja lasin yhdistämistä polttoprosessissa. Altaat-reliefeissä Aromaa hyödyntää sulavan lasin valumista ja värien sekoittumista toisiinsa sekä eri raaka-aineiden reagoimista toisiinsa. Reliefeissä täsmälliset muottitekniikoilla valmistuvat muodot yhdistyvät sulavan lasin sattumanvaraisuuteen. Värillinen lasi yhdistyy keramiikkaan polttoprosessissa ja lopputulos on aina yllätyksellinen.

Keramiikka, lasi ja lasitteet reagoivat poltossa muodostaen lopputuloksen, jota on mahdotonta täysin suunnitella etukäteen tai toistaa uudestaan. Vaikka reliefien muodot toistuvat sarjoissa samoina, niin polttoprosessin jälkeen jokainen kappale on täysin uniikki.”, Aromaa kuvaa prosessia.

 

Aiemmat näyttelyt:

Arni Aromaa
VARIATIONS
24.7. – 12.8.2021 | Galleria G12 (Tila 2)

 

Lisätietoja: Galleria G12, Annankatu 16, Helsinki | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Esittelykuvat
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa