Nina Bask

Aiemmat näyttelyt:
Nina Bask
| Loud whisper

9.4.-28.4.2016 | G12 Helsinki

Maalaukseni sisältävät viitteellisiä ilmaisuja ihmismielen ja luonnon lujuudesta ja herkkyydestä. Aloitin teeman käsittelyn jo ennen edellistä näyttelyäni ja nyt prosessi on saanut jatkumon. Teoksistani löytyy viittauksia figuratiivisuuteen ja toisinaan ne näyttäytyvätkin eräänlaisina maisemina. Nimeämällä maalauksia raotan ajatuksiani niiden sisällöistä.

Työskentelytapani on hyvin fyysinen. Käytän musiikkia apunani lisätäkseni töiden intensiteettiä, tai muuttaakseni sitä toiseen suuntaan. Joskus hiljaisuus on saattanut minut haluamaani tunnelmaan. Minulle ääni tulee näkyväksi värien, muotojen ja maalauksellisen rytmin kautta.

Käytän toisinaan runsaasti maalia kerrostaen sitä kankaalle. Joskus taas kuultava pinta tukee paremmin työn sisältöä. Olen työstänyt useaa teosta samanaikaisesti, mutta vain ne, jotka valmistuttuaan koskettivat minua emotionaalisesti päätyivät näyttelyyn.

Miten lujuus ja hiljaisuus näyttäytyvät maalauksissa? Nämä ovat kysymyksiä joita olen pohtinut näyttelyprosessin aikana.

Nina Bask, 2016

Lisätietoja:
Galleria G12, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa