Sari Bremer

Sari Bremer

Teosteni tavoitteena on, että katsoja kokee elämyksen,  joka tarjoaa pakopaikan todellisuudesta ja pakottaa kohtaamaan sen. Piirrän kuvissani tutun ja tuntemattoman raja-alueita. Näennäiset vastakohdat törmäävät kauniissa maisemissa ja hedelmällisen viidakon ytimessä vaanii aina vaara. Paratiisimaisen uima-altaan äärellä on uhkaava tunnelma.

Esitän ikuisen kysymyksen: ”Keitä olemme ja mikä on roolimme täällä”? Kauneus sekä epäjärjestys ihmisissä ja luonnossa käyvät jatkuvaa mittelöä. Kuvieni teemoissa kudon yhteen luonnon kauneuden ja siellä piilevät vaarat, tarinoiden mystiset metsän henget sekä paikkamme valtavassa kosmoksessa.

Teoksissani aiheet ovat sadunomaisia ja toivon, että niin aikuiset kuin lapsetkin voivat löytää niistä itselleen merkityksellisiä tasoja. Haluan kommentoida ja heijastaa yhteiskuntamme tapahtumia, maailmaamme, sekä suhdetta toisiimme. Lisäksi kommentoin teoksissani vaikutustamme luontoon ja planeettaamme, sekä ilmastonmuutoksen uhkaa.

Teemani sekoittuvat tietoisesti toisiinsa ja kuvat ovat jatkoa edellisiin teoksiini.

Teokset on tehty monivärimetalligrafiikan menetelmällä, jossa lopullinen työ muodostuu, kun 2–3 kuparilevylle syövytettyä kuvaa painetaan vuorotellen levyiltä paperille päällekkäin. Teen kaikki metalligrafiikan vedostukseni itse, sillä tämä on tärkeä osa luomisprosessia ja jokainen vedos on uniikki.

Grafiikanpajani sijaitsee Helsingin, Vallilassa.

Haluan ylläpitää metalligrafiikan perinnettä, joka mahdollistaa laajan ja täysin ainutlaatuisen kuvallisen ilmaisun. Pyrin tuomaan esille tekniikan monimuotoisuutta ja teknisen taidon merkitystä kuvan lopputuloksessa.

Sari Bremer

 

Aiemmat näyttelyt:


Sari Bremer
Paradise lost
4.2. – 23.2.2017 | G12 Kuopio

 

Näyttelyni teema on Ihmisen luoma taru kadotetusta paratiisista ja piilossa olevasta maailmasta.

Esitän töissäni paikkoja ja maisemia, joissa en ole koskaan fyysisesti käynyt. Teemat liikkuvat vapaasti yksinäiseltä luodolta syvälle viidakkoon. Vaikka työt ovatkin allegorisia, haluan, että ne toimivat samalla visuaalisina kokonaisuuksina, eikä kuvien symboliikkaa tarvitse tulkita. Haluan katsojan kuvieni kautta kokevan outoja tapahtumia, tilanteita ja paikkoja. Teokset ovat ikkunoita muualle; unohdettuihin tarinoihin, kadonneisiin myytteihin.

Haluan kuvissani viettää aikaani rajamailla. Haluan tutun ja tuntemattoman kohtaavan.

Sari Bremer, 2017

 

Lisätietoja:
Galleria G12, Annankatu 16, Helsinki | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa