Tina Di Rubbo

Tina Di Rubbo

Olen suomalais-italialainen syntyperältäni. Olen käynyt kouluni ja varttunut täällä suomessa, mutta osan elämästäni olen asunut myös Italiassa. Viehtymykseni piirtämiseen ja maalaamiseen on innoittanut minua nuorena. Jo pienestä tytöstä asti olen piirrellyt ja maalannut vesiväreillä ja öljyväreillä. Viime vuosina, vuoden 2003 jälkeen on maalaus tullut minulle uudestaan tärkeäksi osaksi elämääni. Viime vuosina olen toiminut taiteilijana ammattimaisesti, sekä nykyisin opiskelen myös taidekoulussa.

 

Maalaaminen on minulle energiaa antava, erittäin tärkeä osa elämääni. Viime aikoina olen pohtinut paljon sitä kysymystä taiteen tekemisessä, että: mitä on luovuus taiteessa ja miten se toimii minussa itsessä? Olen päätynyt omalta kohdin siihen tulokseen, että se on paljolti heittäytymistä sellaiselle alueelle, mitä ei ole koskaan yrittänyt, jota ei tunne eikä oikein tiedä mitä se tuo mukanaan, se on mielenkiintoista, mutta se on myös puhdasta riskin ottoa. Taide merkitsee myös minulle värien kautta eri tunnetiloja ja mukaansa vievää itseilmaisua. Työstäessäni isohkoja maalauspintoja, koen että minun on uskallettava heittäytyä värien ja vetojen kanssa. Yritän vain rohkeasti tuoda esiin niitä asioita, mitä koen mielenmaisemassani.  Haluan ottaa riskin, muuten ei synny uutta ja jännittävää.

Parhaimmillani pääsen maalauksen vietäväksi kuunnellessani mieluisaa musiikkia oman tunnetilan mukaan. Sitten pään ns. tyhjetessä ja antautuessa hetkeen saatan tuntea kuinka pensseli vie kättäni märällä alustalla. Silloin tiedän vain sen, että asiat syntyvät täysin intuitiivisesti kauttani ja maalauksen lopputulos luo itse itseään. Parhaimmillani tunnen olevani vain välittäjä luomisen ja teoksen syntymisen välissä.

Taidesuuntani lähentelee paikoitellen abstraktia expressiivisyyttä. En yleensä tee mitään varsinaista suunnitelmaa mitä tauluissani mihinkin sijoitan, ne tulevat esiin siitä ymmärryksestä, että jokin väri tai idea pyrkii ulos minusta ja sen ajatuksen pohjalta aloitan tekemään ensimmäisen kerroksen pohjaväriä kan. Tämän jälkeen, kun kerros on kuivunut, intuitio saa vallata mieleni. Parasta koko prosessissa on se, että mieluisat värikokonaisuudet valtaavat maalauksen ja alkavat näyttää siltä, että koko kokonaisuus on tarkkaan harkittu, vaikka se ei sitä ole.  Itseilmaisussa pyrin vaistonvaraisuuteen ja spontaanisuuteen tunnetilojen johdattelemana.

Mielenmaisemani on tällä hetkellä luonnossa, vihreiden ja punaisten eri sävyissä vahvasti. Maailmaa kiertäneenä ja Italiassa asuessani olen nähnyt ja kokenut havaintoja asioista, jotka merkitsevät minulle kauneutta. Nuo havainnot ovat jääneet syvämuistiin. Uusia havaintoja tulee tietysti koko ajan. Luonteeltani olen kiinnostunut kaikesta ennen näkemättömästä, ihan kaikkialla liikkuessani. Luen paljon, tutkin itseäni, tutkin taidemaailmaa, käyn museoissa ja gallerioissa jatkuvasti. Aina on jotain uutta ja mielenkiintoista vastassa. Ihanaa! Näiden aistihavaintojen kautta syntyy sellaista taidetta, jonka tunnen päätyvän  kauttani maalauksiini. Toivon toki, että ne tuottaisivat iloa myös siellä mihin ikinä päätyvät ja herättäisivät myös katsojissa hyviä tunnetiloja.

Tina Di Rubbo, 2022

 

 

CV

Tina Di Rubbo (s.1966)

Olen suorittanut enoni kuvanveistäjä/kuvaamataidon opettaja Raimo Isma Heinon (s.1932- k.1995) maalaustaiteen opintoja 1983–86 välisenä aikana aktiivisesti hänen työhuoneellaan Lallukassa sekä myöhemmin viime vuosien varrella olen osallistunut lukuisiin lyhyempien kurssien opintoihin.

 

 

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Esittelykuvat
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa