Taneli Eskola

Taneli Eskola on vuonna 1958 syntynyt helsinkiläinen valokuvataiteilija. Hän aloitti valokuvauksen harrastamisen 1970-luvun alussa ja alkoi opiskella Taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä 1977. Taiteen maisteri 1984, lisensiaatti 1992, tohtori 1996 ja Aalto-yliopiston dosentti 2010.

Taneli Eskolan teokset ovat monimuotoisia – kuvia lumen maisemista, katuja, aurinkoisia puutarhoja tai urbaaneja paratiiseja. Hän on usein havainnoinut välitöntä asuinympäristöä, kuten 1980-luvun alun Hämeenlinnan lyhyttä kadunpätkää sekä purettavaa korttelia Malmilla. Kuvausmatkoja mm. Neuvostoliittoon, Viroon, Puolaan ja Italiaan. Viime aikoina hän on paneutunut Suomenlahden linnakesaariin.

Näyttelyitä vuodesta 1979. Tärkeimmät yksityisnäyttelyt vuonna 1983 valokuvagalleria Hippolytessä Helsingissä, Hämeenlinnan taidemuseossa 1982 ja 2010 sekä Sinebrychoffin taidemuseossa Helsingissä vuonna 2011. Teoksia keskeisissä kotimaisissa kokoelmissa.

Julkaissut noin kuusi omaa kuvateosta ja kuvittanut tai tekstittänyt kymmeniä valokuvataiteesta, kulttuurimaisemista ja puutarhataiteesta kertovia kirjoja. Taneli Eskola on toiminut laajasti myös käyttökuvan eri alueilla, mm. suunnitellut julisteita ja postikortteja.

 

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa