Antti Hakkarainen

Antti Hakkarainen
s. 1985  Nurmes
Asuu ja työskentelee Nurmeksessa

 

Asun ja työskentelen Itä-Suomessa, Pohjois-Karjalassa. Ympäröivällä luonnolla on keskeinen rooli taiteessani. Kuljen maalaustarvikkeiden tai kameran kanssa syvälle metsiin, vaarojen laelle tai kaukaisten järvien taa, pyrkien vangitsemaan hetkiä alati muuttuvasta luonnosta. Aistin maiseman tunnelmia, sen muutoksia, seuraan päivän muuttumista illaksi tai talven ensiaskeleita.

Nämä kokemani ja näkemäni asiat työstän työhuoneellani maalauksiksi, joissa perinteiset luontoaiheet saavat uudenlaisen, modernin elämän. Maalauksissani vuorottelevat vastakohtaparit, kuten abstrakti ja realistinen ilmaisu, liike ja pysähtyneisyys, luonnosmaisuus ja tarkasti maalattu, hajoaminen ja rakentuminen sekä sattuma ja suunniteltu. Jatkan osaltani siis maisemamaalauksen traditiota, omalla tavallani, tehden päättymätöntä matkaa etsiessäni uudenlaisia näkökulmia ja ilmaisukeinoja.

Teoksillani haluan tuoda esille upean luontomme lisäksi myös muutosta ja kaiken hetkellisyyttä. Luonto ja koko olemassaolo jatkaa ikuista liikettään. Siitä kaikesta pyrin vangitsemaan jotakin maalauksiini.

– Antti Hakkarainen, 2020

 

Näyttelyt:

Antti Hakkarainen | Endless journey
8.8. – 27.8.2020 | Galleria G12, Helsinki

 

Lisätietoja:
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa