Eija Hakkola

Taiteilija Eija Hakkola
s. 1976 Hauho
Asuu ja toimii kuvataiteilijana Helsingissä ja Hauholla.
Hakkola on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta Helsingistä 2004. Hän on Taidemaalariliiton varsinainen jäsen ja on toiminut Helsingin taiteilijaseuran hallituksessa 2018 alkaen.
Hänen teoksiaan on julkisissa kokoelmissa HUS-Taidekokoelmissa, Taidekeskus Salmelan kokoelmissa, SOK:n kokoelmissa, Mäntyharjun kunnan kokoelmissa sekä yksityisissä kokoelmissa.

 

Näyttelyt:

Eija Hakkola | Unsync/Sync
6.4. – 25.4.2019  | G12 Helsinki

Näyttelyn teokset ovat virtausta, ajan ja hetken tallentamista. Maalauksissa virtaus katkeaa tai muuttuu näkymättömäksi. Ajan katkelmista mieli punoo kudosta, joskus kaunista ja ehjää. Toisinaan taas leijuen irrallisina ilman yhteyttä. Joskus ajatukset menevät päällekkäin, ovat ristiriidassa, ja toisinaan selkeänä jatkumona. Välillä
virrassa näyttäytyy virheitä ja huomaat itse olevasi epäsynkassa.

Unsync panic saapuu vääränä hetkenä. Juuri silloin kun et sitä tilannut. Virtaus käy liian nopeaan tai sinä itse. Yrität hidastaa aikaa. Toimiiko? Voi käydä niinkin, että tuskastut ajan hitauteen ja huomaat kulkevasi jo kaukana.

Maalatessa on välttämätöntä olla täysin läsnä hetkessä, aivan kohdallaan ajan virrassa, ei yhtään edellä, eikä jäljessä. Useimmiten musiikki pitää toiminnan synkassa, parhaiten aina se sama.

Toisinaan haaveilen ajasta yhtenäisenä virtana, jossa voisi keskittyä kunnolla yhteen asiaan. Toistuvasti aika on täynnä kaikenlaista sälää ja random tapahtumia, jotka vain tapahtuvat. Joskus aika on tiivistä ja joskus väljää. Se virtaa ja siihen haluaa tarttua, painaa mieleen hetkiä muistettavaksi.

Maalaukseni ovat katkelmia, otoksia tästä virrasta, nauhoitetta.

– Eija Hakkola, 2019

 

Lisätietoja:  G12, Annankatu 16, Helsinki | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa