Irma Hameri

Irma Hameri on suomalais-sveitsiläinen kuvataiteilija.

Hän asuu ja työskentelee tällä hetkellä Sveitsissä, mutta on maalannut viime vuosina myös taiteilijaresidensseissä Amsterdamissa ja Barcelonassa. Hän on Sveitsin ammattitaiteilijoidenliiton, Geneven taideyhdistyksen ja Kansainvälisen taideyhdistyksen jäsen.

Hamerin maalauksia on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä ja taidemessuilla Suomessa, Sveitsissä, Ranskassa, Hollannissa , Saksassa ja Italiassa ja Yhdysvalloissa. Hänen teoksia on lukuisissa yksityiskokoelmissa Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

 

”Maalaus on minulle myös mietiskelyä, ajaton hetki täynnä ylllätyksiä -kuin merellä sumun hälvetessä esiin tuleva saari, jonka olemassa olosta en edes tiennyt.

Valon  jatkuva vaihtelu luonnossa ja kaikkialla läsnä oleva maailmankaikkeuden luova energia kiehtoo minua.

Maalaan intuitiivisesti ja teokseni rakentuvat usein pitkilläkin aikaväleillä kerroksittaisista väripinnnoista ja fragmenteista, joissa abstraktit muodot ja kuvalliset vihjeet sulautuvat yhteen liikkeenomaisten värivirtausten kanssa.

Töissäni ei ole vain yhtä katsetta ohjaavaa tarkennuspistettä vaan ne jättävät katseelle vapauden tutkia eri elementtejä, ja näin herättää tunteita ja saada yhteyden maalaukseen kuin mieleenpalautuvaan uneen ja unelmaan.”

– Irma Hameri

 

IRMA HAMERI is Finnish Swiss visual artist, lives and works in Switzerland. She is active member of Visual Artists Association of Switzerland, Visual Arts Association of Geneva and International Association of Visual Artists.

“For me painting is a form of meditation, like a quiet surprising moment when the mist leaves, gradually emerging an island in a horizon that I didn’t even know was there. “

In Irma Hameri’ s organically abstract painting the compositional deliberations coalesce into an evocative, otherworldly space in movement with a flow of colors forming poetical fragments, letting freedom to viewer’s perception and feelings awaken and connect with painting. Irma Hameri combines figurative elements with abstract expression to enforce the meditative momentum, allowing her life to filter through discovery in process of painting.

She often works with several paintings simultaneously. New paintings are born from previous paintings, building on each other evolving organically. She starts each painting adding layers of paints focusing on color combinations. Forms and shapes and more complex patterns emerge in her method of working and reworking each canvas. She paints with natural light and in silence with acrylic and oil colors on canvas.

 

 

Aiemmat näyttelyt:

Irma Hameri
T/HERE
3.7. – 22.7.2021 | Galleria G12

Irma Hameri
Flow/ers
28.9. – 17.10.2019 | Galleria G12, Helsinki

 

Lisätietoja:  Galleria G12 | Annankatu 16, Helsinki | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näyttelyt
Irma Hameri
Maalauksia
01.08 - 20.08.2024
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa