Pekka Hannula

Pekka Hannula (s. 1961 Helsinki) asuu Espoossa.

Hannula on käynyt kursseja, seminaareja sekä työpajoja Taideteollisen korkeakoulun ja Kuvataideakatemian täydennyskoulutusohjelmasta 1991, -95, -96, -97, -99.
Pekka Hannulalla on takanaan lukuisia näyttelyitä Suomessa, kuin ulkomaillakin ja hänen teoksiaan on useassa kokoelmassa.
Pekka Hannula on Suomen Taiteilijaseura ry:n, Suomen Taidegraafikot ry:n sekä Espoon taiteilijakilta ry:n jäsen.

 

”Taiteen tekeminen on minulle keino paeta tätä levotonta maailmaa, jonka keskellä elämme. Keskittyminen käden liikkeeseen ja syntyvään viivaan tai kollaasin yksityiskohtaan rauhoittaa mielen. Työskentelyni on ennen kaikkea mietiskelyä ja luovaan prosessiin syventymisestä.

Työn ääreen hiljentyminen ottaa mukaansa matkalle, jonka aikana unohtuu kaikki joutava ja arkinen. Alussa on vain tyhjä paperi ja halu hiljentyä. Ensimmäinen askel johtaa toiseen, toinen kolmanteen ja edelleen yhä uusiin askeliin. Tärkeintä on vain paperilla kulloinkin oleva tilanne, joka odottaa ratkaisua, eli seuraavaa viivaa tai puuttuvaa palaa. Näin matka etenee kunnes kaikki teoksen osat ovat löytäneet paikkansa.

Syntynyt piirros tai kollaasi on aina myös kuva luovasta prosessista ja sen aikana otetuista askelista tai mietiskelyhetkestä, joka on tallentunut paperille. Toivon että se levollisuus, jota itse olen kokenut teoksia tehdessäni, välittyy myös katsojalle.”

Pekka Hannula, 2016

 

 

Näyttelyt:

Pekka Hannula
MEDITATIIVISIA PIIRROKSIA

17.9.-6.10.2016 | G12 Kuopio

 

Lisätietoja:  G12 HELSINKI | Annankatu 16, Helsinki | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa