Samuli Heimonen

Samuli Heimonen ( s. 1975  Saarijärvellä) asuu ja työskentelee Jyväskylässä.
Hän valmistui taiteiden maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun kuvataiteiden maisteriohjelmasta vuonna 2002 ja sen lisäksi hän on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa taidekasvatusta sekä Oriveden opiston kuvataide-linjalla.

Heimosen töitä löytyy muun muassa Helsingin Kaupungin Taidemuseon, Porvoon kaupungin, Paulon säätiön, Taidekeskus Salmelan, Herala-säätiön, Saarijärven museon Mannila-säätiön, Mäntyharjun kunnan ja Taideteollisen Korkeakoulun kokoelmista sekä yksityisten tahojen, kuten esimerkiksi Capmanin kokoelmista.

Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti vuonna 2000 ja yhteisnäyttelyihin niin Suomesssa kuin ulkomailla hän on osallistunut vuodesta 1998 lähtien.

Samuli Heimonen valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2008 ja hänet on lisäksi palkittu Tapperien Taideseuran mitalilla vuonna 2003.

 

 

Aiemmat näyttelyt:
Samuli Heimonen |
10.6. – 6.7.2017 | G12 Kuopio

Viimeiset kymmenen vuotta olen maalannut teoksia yksinomaan eläimistä. Eläimet ovat olleet pitkäaikainen kiinnostuksen kohteeni ja olen löytänyt niistä loputtomasti tarinoita ja oivalluksia. Nyt olen maalannut muutaman vuoden teoksia vain susista. Kiinnostuin sudesta, koska se on niin kiistanalainen ja mielipiteitä jakava. Minusta tuntui että, itse susi on jäänyt keskustelun jalkoihin ja pimentoon. Olen tehnyt susista muotokuvia, kuvitellen että ne olisivat kuin tärkeitä ihmisiä. Lähestymistapani on hyvin vapaa ja kohteena on enemmänkin mielikuva sudesta kuin itse susi.

Muotokuvien ohella olen tehnyt maisemamaalauksia, joissa susi esiintyy usein lampaiden ja muiden eläinten kanssa. Maisemat antavat muotokuville laajemman kehyksen ja konkreettisen ympäristön.

Tässä näyttelyssä on mukana teoksia vuoden 2016 kesästä aina tähän päivään. Suurin osa teoksista on uusia. Susimuotokuvien viimeisin osa tulee esille Gumbostrand Konst och Formiin syksyllä 2017.

Samuli Heimonen, 2017

 

Samuli Heimonen | 9.11. – 28.11.2013 | G12 Kuopio

Minua kiehtoo ajatus kahdesta rinnakkaisesta maailmasta. Se on ollut jo pidempään yksi työskentelyni punaisia lankoja. Tuntemamme maailman rinnalla on toinen paljon kiinnostavampi ja salaisempi maailma. Kuvittelen sen olevan unen, toiveiden ja fantasian maailma.  Se on yhtä totta kuin arkinen maailmamme vaikka sitä ei voi silmillä nähdäkään. Sen voi vain tuntea.

Viime aikoina teoksiini on hiipinyt nostalgian tuntu. Maalauksissa on kaipausta toisiin maailmoihin, jotka ovat ihan käden ulottuvilla, mutta niin vaikeasti tavoitettavissa. Maalausten nostalgia on määrittelemätöntä kaipausta jonnekin missä ei ole ollut, mutta joka on kuitenkin tuttua. Tuttuuden ja vierauden tunteiden sekoittuminen ja yhdessä esiintyminen on minusta kiinnostavaa. Maalauksissa tällaiset kaksijakoiset tunteet voivat esiintyä yllättävästi mutta luontevasti.

Olen maalannut näyttelyn maalaukset vuoden 2013
kesän ja syksyn aikana.

– Samuli Heimonen, 2013

 

Lisätietoja:
Galleria G12, Annankatu 16, Helsinki | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa