Elisa Heinonen

Elisa Heinonen on Suomen Taideakatemian koulun käynyt taiteilija. Hän on osallistunut yli 100 yhteisnäyttelyyn koti- ja ulkomailla ja yksityisnäyttelyitä on kertynyt yli kuusikymmentä. Hänen teoksia on lukuisissa julkisissa kokoelmissa.

 

Maisema on minulle hiljainen runo. En pyri maalaamaan ”kuvaa” maisemasta, vaan sen synnyttämän mielentilan. Valo ei saa olla liian kirkas tai kova vaan pehmeä. Tällainen hetki voi olla syksyinen aamu, jolloin maisema kietoutuu sumuun, vuoden- ja vuorokaudenajat antavat erilaisia mahdollisuuksia: kesäyö, talvinen metsä, keväinen joenuoma, johon kuvastuu punaruskeita puita.

Etsin luonnosta tunnelmaa, hetkeä, hiljaisuutta. Maisema ikään kuin puhuu ihmiselle. Maalauksella tai kuvalla on mahdollisuus jatkaa siitä, missä sanat vaikenevat.

Elämässä on erilaisia vaiheita, uusia paikkoja ja kausia – niin taiteessakin. Matkat ja taidehistoria antavat elämyksiä; voi nähdä vanhan uudessa valossa. Maalaan akryyliväreillä kankaalle. Pidän akryyliväreistä ehkä siksi, että ne muistuttavat lapsuuteni vesivärejä. Jos haluaa kuultavan pinnan, käyttää enemmän vettä ja suurta sivellintä. Vedenpinnan heijastukset vaativat nopeaa kättä. Lopputulos saattaa olla myös yllätys.

Olen tutkimusmatkalla.

Elisa Heinonen, 2019

 

Aiemmat näyttelyt:

Elisa Heinonen
Maalauksia

6.7. – 25.7.2019 | G12 Helsinki

 

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa