Antti Immonen

Antti Immonen (s.1973, Kuopio) on Kuopiossa työskentelevä palkittu kuvanveistäjä ja Suomen Kuvanveistäjäliiton varsinainen jäsen. Hän on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta kuvataiteilijaksi vuonna 1997. Vuodesta 1996 lähtien Immonen on esitellyt tuotantoaan monissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä ja hänen teoksia on useissa julkisissa kokoelmissa.

Antti Immoselle on ominaista rakenteleva työskentelytapa. Hän tekee veistoksia, joiden lähtökohtina ovat luonto-, tiede- ja tieteisvisiot. Hänen teoksensa eivät perustu luonnonhavaintoihin, vaan naturalistiseen ajatteluun, jossa kaikki maailmassa käsitetään luonnoksi.

 

Tavoittelen veistosta, joka ei ole staattinen blokki vaan jotain vapaampaa. Sellaista teosta, joka on ilmava, muttei kuitenkaan hajoa tilaan katsojaa ympäröiväksi installaatioksi. Haluan veistosteni olevan selkeitä objekteja, muttei kuitenkaan visuaalisesti pysähtyneitä vaan barokkisen dynaamisia ja kimurantteja.

Käytän niiden tekemiseen monia materiaaleja – pääasiassa terästä, puuta, pultteja ja muttereita. Kokoan veistokset pienemmistä kappaleista ja lopputulos syntyy osien summana. Joskus osia on vain pari, toisinaan niitä on satoja ja teoksen ydin on rakenteellisuuden ja toiston näyttämisessä.

Muodot teoksissani ovat orgaanisia – pallukoita, kippuroita, aaltopintoja, laskoksia, lerpakkeita, haarakkeita. Orgaanisten muotojen ja toiston käyttämisen avulla pyrin sisällyttämään teoksiini näkemyksen luonnosta muutostilana ja sen kyvystä tuottaa jatkuvasti uusia ilmiöitä.

Teokseni eivät ole havaintoja luonnosta vaan ikään kuin kuvia sellaisesta naturalistisesta ajattelusta, jossa kaikki maailmassa käsitetään luonnoksi.

Kootessani veistoksia koetan pitää yllä leikkimielistä kokeilua ja variointia ja antaa tilaa sattumalle. Sitä tehden uusia juttuja syntyy lähestulkoon helposti. Valmis veistos on pysäytyskuva jatkuvasta kokeilevasta purkamis- ja kokoamisleikistä.

Jotenkin näin ”se” ehkä tapahtuu maailmassa muutenkin. Luonnossa samat muodot toistuvat loputtomasti pienin variaatioin. Kun pienet muutokset kasaantuvat seuraa suuria muutoksia. Samat osat voivat liittyä yhteen äärettömän monella tavalla muodostaen loputtomasti uusia yhdistelmiä.

Antti Immonen

 

Aiemmat näyttelyt:

Antti Immonen
Kaikki ovat saaria

2.8. – 21.8.2014 | G12 Helsinki

Antti Immonen
Saaria ja muita uusia veistoksia

17.8. – 5.9.2013  | G12 Kuopio

Antti Immonen
Fragmentti

8. – 27.4.2012 | G12 Helsinki

 

Lisätietoja:
Galleria G12, Annankatu 16, 00120 Helsinki  | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Esittelykuvat
Näyttelyt
Jouni AiraksinenAntti ImmonenPauno PohjolainenArto VäisänenTarja Wallius
Yhteisnäyttely
19.02 - 10.03.2022
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa