Niklas Ingelius

Niklas Ingelius (s.1992) asuu ja työskentelee Lahdessa. Hän on valmistunut Lahti University of Applied Sciences, Institute of Fine Arts 2016, sekä Art-oriented line in Tiirismaa High School, Lahti 2011.

Ingelius on pitänyt useita näyttelyitä Suomessa. Julkisia teoksia häneltä on mm: Lahti Art Museum / Päijät-Hämeen taidemuseoyhdistyksen kokoelmassa.

Niklas Ingelius on Taidemaalariliiton kokelasjäsen sekä Dimensio Ry:n jäsen.

 

Taiteeseen ja sen tekemiseen liittyy tietty vieraus, jonka meistä jokainen voi tuntea. Tässä vierauden kokemuksessa on kuitenkin jossain suhteessa jotakin hyvinkin tuttua. Se virittää meidän primitiivistä uteliaisuutta, halua ymmärtää jotain mitä ei ehkä kuitenkaan voi täysin käsittää! Voi olla että teosten tulkinta on aina yliampuvaa. Ehkä nämä teokset ovat vain väriä pinnalla. Mutta miksi kukaan tekisi sellaista?

Taiteessa kantavana voimana on assosiaatio ja muisti. Katsomme maailmaa subjektiivisesti niistä lähtökohdista mitä me olemme aiemmin kokeneet. Koemme sen myös niin kuin haluamme tai siten, miten oletamme sen toimivan. Teoksen elementit ovat rakennuspalikoita, jotka muuntuvat eri konteksteissa ja katsojasta riippuen uusiksi mielleyhtymiksi. Taide muistuttaa meitä jostakin. Ehkä juuri tuosta primitiivisestä halusta ymmärtää ympäröivää maailmaa.

Niklas Ingelius, 2017

 

Aiemmat näyttelyt:
Niklas Ingelius | Piste viive piste

26.8. – 14.9.2017 | G12 Kuopio

Lisätietoja:  G12 HELSINKI | Annankatu 16, Helsinki | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa