Heli Innala

Heli Innala (synt. 1969 Valkeakoski) asuu ja työskentelee Sastamalassa. Hän on valmistunut 1994 Imatran taideoppilaitoksesta kuvataiteilijaksi. Jatko-opintoina hän on suorittanut Tampereen ammattikorkeakoulussa Taiteen ja viestinnän osastolla kuvataiteilijan AMK-tutkinnon vuonna 2004, kuvataiteilijan erikoistumisopinnot 2001 ja kuvataiteilijan www-portfolio-erikoistumisopinnot vuonna 2006. Ammatilliseksi opettajaksi hän valmistui Tampereen ammatillisesta opettajakorkeakoulusta vuonna 2011.

Innala on Tampereen taiteilijaseura ry:n jäsen ja Taidemaalariliitto ry:n varsinainen jäsen.

Innala on pitänyt vuodesta 1991 eri puolilla Suomea lukuisia yksityisnäyttelyitä ja ryhmänäyttelyitä sekä osallistunut yhteisnäyttelyihin. Hänen teoksia on myös ollut esillä mm. Virossa, Puolassa, Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa ja hän on opettanut Pirkanmaan ja Satakunnan alueiden eri opistoissa vuodesta 1998.

 

Öljyvärimaalaukseni kumpuavat epäsuorasti omasta elämästäni ja sen tapahtumista, tunteistani ja muistoistani. Käytän voimakkaita väririnnastuksia, ja maalauskieleni on monesti voimakasta, vapaata, hetkellistä ja kerroksellista. Esteettisyys on maalatessani tärkeää, mutta voin kääntää sen myös leikittelyksi itseni ja katsojan välillä.

Maalaaminen on minulle täynnä vastakohtia: ohutta läpikuultavaa ja peittävää maalia; turkoosia ja voimakasta kadmiumpunaista; tasaista pintaa ja näkyviä vetoja; suljettuja sommittelullisia muotoja sekä jatkuvaa liikettä. Iloa ja turhautumista, johonkin muualle pääsemistä ja taas olla ymmällään, miten jatkaa ja mitä uskaltaa jättää esiin. Lyhyitä hetkiä, nopeita hetkellisiä vetoja. Välillä kärsivällisyyttä opettava päivien tauko jolloin maali kuivuu. Taas seuraavat kerrokset, elementtien sijoittelu, pohdintaa. Uusi pinta, uusi väri, uusi suunta, uusi kohtaaminen. Muistoja, hetkiä, takautumia, silmänräpäyksiä, tunteita, hajuja, makuja. Nämä ovat kuvallisia muistumia maalauksissani, jotka ovat lähteneet liikkeelle värisävyistä tai muodoista tai siveltimenvedoista.

Heli Innala, 2014

 

Aiemmat näyttelyt:
Heli Innala
Hetkittäin |
28.6. – 17.7.2014 | G12 Kuopio

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa