Kaisa-Tuulia Tuomi

Kaisa-Tuulia Tuomi (s. 1980 Sotkamo) on tamperelainen kuvataiteilija ja kuvataidekasvattaja.
Tuomi valmistui kuvataiteilijaksi SAMK YAMK 2020, ja taiteen maisteriksi Lapin Yliopistosta 2008.
Tuomi maalaa pääosin öljyväreillä.  Teoksissaan hän käy läpi erilaisia parisuhteen tunnetiloja, rakkautta osana luontoa, ja luontoa osana omaelämänkerrallista kerrontaa. Hänelle on tärkeää tuoda esille asioita, jotka ovat unohdettuja; ojanpiennarten kauneus kuihtuneissa kasveissa, näkymä jonka moni ohittaa päivittäin.

Tuomi työskentelee Nokian Nansotalon tehtaan tiloissa.

 

Aiemmat näyttelyt:

Kaisa-Tuulia Tuomi
K E V Ä T
27.11. – 16.12.2021 | Galleria G12


Kevät on sarja öljyvärimaalauksia, joissa katseen kohteena ovat parisuhde ja luonto, sekä yhdessä että erikseen. Maalaukseni ovat tulkintaa parisuhteesta yhditettynä ojanpiennarten villikasveihin; kumpikin näyttäytyvät itselleni omakuvallisia tai omaelämänkerrallisia, mutta ovat maalauksina kuitenkin sellaisia, etteivät ne tarvitse katsojalta esitietoja taiteilijasta. Luonto näyttäytyy maalauksissani hauraana ja katoavaisena, kuten parisuhdekin on. Kummastakin aiheesta löytyy irtipäästämisen ja kiinnipitämisen tematiikkaa. Luontomaalausten työskentelyn taustalla on myös aina pieni ekologinen kannanotto niittykukkien ja ojanpiennarten kasvien uhanalaisuuden puolesta.

Maalaan kasvit ja ihmiset teoksiin sattumanvaraisesti, ne asettuvat kankaalle omille paikoilleen niin kuin siihen tulevat. Koen, että on tärkeää näyttää myös virheet ja sattumat joita ei piiloteta vaan otetaan osaksi teosta. Tarina teoksiin tulee havainnosta. Se on kertomus; näin minä näen kasvit, luonnon, rakkauden, tunteet ja elämän.

Kaisa-Tuulia Tuomi, 2021

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näyttelyt
Kaisa-Tuulia Tuomi
K E V Ä T
27.11 - 16.12.2021
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa