Maria Kärkkäinen

Maria Kärkkäinen (s.1980) on kuopiolainen valokuvataiteilija.
Hän on valmistunut Kuopion muotoiluakatemiasta graafisen viestinnän laitokselta keväällä 2006. Hän suorittaa valokuvataiteen erikoistumisopinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa, taiteen ja viestinnän osastolla 2010 – 2011.

Maria Kärkkäinen on Ars Liberan (Kuopion kuvataitelilijat ry) jäsen sekä Valokuvataiteilijoiden liiton kokelasjäsen. Hänet on palkittu 2011 nuorelle kuopiolaiselle kuvataiteilijalle myönnettävällä Juho Rissasen stipendillä.

Maria Vilhelmiina Kärkkäinen asuu ja työskentelee Kuopiossa. Hän kuvaa omaa ja ympärillä olevaa maailmaansa sekä elämän eteen tuomia vaikuttavia hetkiä. Kuvissa ilmenee selkeästi hyvien hetkien arvo sekä voimakas läsnäolo. Kärkkäisen kuvat ilmentävät elämässä väistämätöntä surun käsittelyä, valintoja ja tilanteisiin ajautumista. Hänen monissa teoksissaan näkyy kuvaus taiteilijaperheen ja sisarusten yhtenevyydestä sekä vuorovaikutuksesta toisiinsa, josta näkökulma on laajentunut käsittelemään myös ihmisten välisiä kohtaamisia ja suhdetta ympäröivään yhteiskuntaan. Maria Kärkkäinen katsoo ja haluaa katsoa maailmaa ja elämää avoimin silmin, monista näkökulmista.

 

 

Aiemmat näyttelyt:
Maria Kärkkäinen
Pekinrinne – paikka kasvulle
G12 Helsinki

Pekinrinne sijaitsee Pohjois-Savossa, Leppävirran kunnassa, Puponmäen kylässä, 926,4 km päässä Kilpisjärveltä ja 364,9 km Helsingistä. Tilan vanhin rakennus on vuonna 1760 rakennettu savupirtti, josta tila kasvoi pikkuhiljaa seudun suurimmaksi tilaksi. Perheemme muutti Pekinrinteelle vuonna 1992 alkutalvella ollessani 11-vuotias. Miltei 18 vuotta myöhemmin vanhempani luovuttivat avaimet uusille omistajille.

Pekinrinne jää elämään muistoihin ja kuviin. Näyttely on kunnianosoitus lapsuuden maisemille ja rakkaalle perheelleni, joka on tukenut minua elämäni onnellisimpina hetkinä ja myös raskaina sekä vaikeina aikoina. Näyttely on myös kertomus perheeni kasvusta yhdessä sekä kuvaus onnen hetkistä. Näyttelyn kautta haluan hyvästellä menneen ja samalla toivottaa tervetulleeksi uuden alun.

Näyttelykokonaisuuden ensiesittely oli 21.1. – 6.3.2011 VB-valokuva-keskuksessa Kuopiossa. Osa näyttelyn kuvista on ollut esillä pienemmissä näyttelyissä. Kuvat on kuvattu vuosien 2005-2010 aikana.

Kiitokset: Taiteen keskustoimikunta, Leppävirran kunta, Alias Studiot Oy, Pohjois-Savon taidetoimikunta ja Kuopion taidemuseo / Kuopion kaupunki.

Lisätietoja:
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | 044 717 7177 | info@galleria12.

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa